Jedanaest komunalnih policajaca položilo ispit

Stupanjem na snagu pomenutog Zakona, komunalni policajci su dobili nova ovlašćenja, poput davanja upozorenja, izdavanja usmenih naređenja, utvrđivanja identiteta i lišavanja slobode počinioca prekršaja
54 pregleda 4 komentar(a)
Komunalna policija, Foto: Zoran Đurić
Komunalna policija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.01.2016. 15:08h

Teorijski i praktični dio stručnog ispita, koji je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova za vršenje poslova komunalnog policajca u skladu sa novim Zakonom o komunalnoj policiji, je u drugom krugu od prijavljenih 19, položilo 11 kandidata.

Iz Službe za odnose s javnošću MUP-a “Vijestima” je saopšteno da tri kandidata nijesu položila teorijski dio testa, čime nijesu stekli uslov da pristupe praktičnoj provjeri znanja.

„Četiri od pet kandidata koji su zadovoljili na teorijskoj provjeri znanja, iz praktičnog dijela ispita od osam oblasti nijesu zadovoljili iz jedne, dok jedan kandidat nije zadovoljio iz dvije oblasti“, saopšteno je iz MUP-a.

Ispit su polagali komunalni policajci iz Podgorice, Kotora, Bara, Tivta i Berana, kako bi mogli primjenjivati nova ovlašćenja koja im daje Zakon o komunalnoj policiji.

Stupanjem na snagu pomenutog Zakona, komunalni policajci su dobili nova ovlašćenja, poput davanja upozorenja, izdavanja usmenih naređenja, utvrđivanja identiteta i lišavanja slobode počinioca prekršaja.

Komunalni policajci, prema pomenutom zakonu mogu da zaustave i privremeno isključe iz saobraćaja vozilo, primijene video-nadzor, upotrijebe fizičku snagu, palicu i sredstva za vezivanje.

Bonus video: