Krov SC „Morača” zreo za popravku

Za hidroizolaciju krova SC „Morača”, koji se nalazi u kritičnom stanju, planirano da se ove godine utroši 160.000 eura
148 pregleda 1 komentar(a)
SC “Morača”, Foto: Luka Zeković
SC “Morača”, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.01.2016. 15:24h

Oštećenja i dotrajalost krovnog pokrivača na Sportskom centru „Morača“ su takvi da se moraju popraviti, kako se dalja degradacija oštećenih zona ne bi povećavala i time ugrozila unutrašnjost objekta i izazvala koroziju čeličnih kablova koji nose krovnu konstrukciju.

U Programu rada preduzeća „Sportski objekti“ za tekuću godinu se navodi da je to konstatovano u Izvještaju o redovnom pregledu krovne konstrukcije glavne hale, koji je radila firma „CDS project“.

Izvještaj su, kako se navodi u programu, ovjerili profesori Građevinskog fakulteta dr Mladen Ulićević i mrRadivoje Mrdak.

„Sportski objekti“, iz tog razloga, planiraju da za izradu nove hidroizolacije na SC “Morača” i zaštitu na glavnim utegama ove godine potroše 160.000 eura.

Programom je predviđena i nabavka teatar dizalice visine 15 metara, za koju će izdvojiti 10.000 eura.

„Nabavka ove dizalice je neophodna radi montaže rasvjete u velikoj dvorani na visini do 15 metara“, navodi se u pomenutom dokumentu.

Programom rada je za natkrivanje vaterpolo bazena, za koji je urađen glavni projekat i njegova revizija, predviđeno 600.000 eura.

Za radove, opremu i rekvizite za održavanje Svjetskog juniorskog vaterpolo prvenstva od 26. 8. do 3. 9. 2016. godine, čiji je pokrovitelj Glavni grad, planiran je utrošak od 200.000 eura. Dokumentom je za kompletiranje postojećeg semafora predviđeno 35.000 eura, a za nabavku platformi za sudije i zapisničke stolove 25.000 eura. Za zamjenu pločica u školjki i na plaži bazena je planirano 20.000, a isti iznos je predviđen i za nabavku spoljašnjeg razglasa i nabavku dva terena sa golovima za olimpijski i vaterpolo bazen.

Prokišnjava SC „Ljubović”

Programom je za zamjenu krovnog pokrivača iznad MK pucaone Streljačkog centra “Ljubović”, koji prokišnjava , predviđeno je 20.000 eura. U dokumentu se navodi da je zgrada Streljačkog centra, stara više od 30 godina, prekrivena rebrastim pocinčanim limom koji se nalazi u veoma lošem stanju i za vrijeme obilnih padavina prokišnjava na više mjesta.

„Radi prevencije od daljeg propadanja i urušavanja krova MK pucaone i korisnika poslovnih prostora, neophodno je izvršiti sanaciju limenog krovnog pokrivača“, navodi se u programu.

Bonus video: