Iz Komunalne policije prešla 44 zaposlena

Premještanje nepropisno parkiranih vozila, nadzor javne čistoće, održavanje groblja, zelenila, javne rasvjete, nove nadležnosti
70 pregleda 1 komentar(a)
pauk Podgorica, Foto: Luka Zeković
pauk Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.01.2016. 15:20h

Inspekcijski nadzor iz komunalno stambene oblasti, oblasti saobraćaja i puteva, kao i premještanje nepropisno parkiranih vozila je od početka ove godine u nadležnosti Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Promjene su rezultat početka primjene Zakona o komunalnoj policiji, a osim novih nadležnosti Sekretarijat je dobio i nove zaposlene.

„U Sekretarijat za komunalne poslove su prešla četrdeset četiri zaposlena iz Komunalne policije, od čega je dvadeset inspektora“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Inspektori Sekretarijata će biti zaduženi za nadzor nad održavanjem javne čistoće, prevoza i deponovanja komunalnog i drugog otpada, uređivanjem i održavanjem pijaca, groblja, parkova, zelenih i drugih javnih površina. Pored navedenog, u njihovoj nadležnosti će biti i kontrolisanje javne rasvjete, opštinskih i nekategorisanih puteva, saobraćajnih oznaka i signalizacije, prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, taksi, kao i vanredni prevoz. Biće nadležni i u oblasti postavljanja privremenih, pomoćnih i montažnih objekata privremenog karaktera, stanovanja u stambenim zgradama, držanja kućnih ljubimaca.

„Komunalnoj inspekciji je stiglo šezdeset sedam pismenih inicijativa i petsto sedamdeset telefonskih inicijativa po kojima su inspektori postupali“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Iako su inspekciji od početka godine dolazili brojni zahtjevi, najavljena je intenzivnija kontrola postavljanja privremenih objekata, prekopa saobraćajnica i kontrola prevoza.

Bonus video: