Protiv diskriminacije na radnom mjestu po svakom osnovu

„Težimo kreiranju društva u kojem će svako lice ravnopravno sudjelovati u svakom segmentu društvenog života, gdje će tolerancija i odsustvo diskriminacije postati civilizacijska tekovina, promovišući na taj način demokratske i evropske vrijednosti koje Crna Gora njeguje u procesu pristupanja EU“, naglasila je Kovačević
61 pregleda 0 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 27.01.2016. 13:14h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević sa predstavnicima Unije poslodavaca, Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata potpisala je zajedničku izjavu o osudi diskriminacije na radnom mjestu po svakom osnovu, uključujući i po osnovu seksualne orjentacije i rodnog identiteta.

Zajednička izjava je još jedan je dokaz da Vlada vodi računa o svim svojim građanima, da poštuje i štiti ljudska prava, uključujući prava pripadnika LGBT zajednice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Smatramo da je očuvanje ravnopravnosti na radnom mjestu garancija stabilnog društva i zalagaćemo se da sva lica imaju ista prava, bez obzira na razlike,“ kazala je Kovačević.

Osudom diskriminacije svih društvenih grupa, ministarka je kazala da se štitiljudsko dostojanstvo, a razvijanjem politika i strategija promoviše ravnopravnost i podržava jednako tretiranje svih stanovnika.

„Težimo kreiranju društva u kojem će svako lice ravnopravno sudjelovati u svakom segmentu društvenog života, gdje će tolerancija i odsustvo diskriminacije postati civilizacijska tekovina, promovišući na taj način demokratske i evropske vrijednosti koje Crna Gora njeguje u procesu pristupanja EU“, naglasila je Kovačević.

Bonus video: