PRIPADNICI MUP-A SPRIJEČENI JER OBEZBJEĐUJU SKUPŠTINU

Iseljavanje porodice Vlahović: Nije se pojavio sudski izvršitelj i policija

Kako je saopšteno, iz policije je rečeno da ne mogu da pruže asistenciju, jer su angažovani na obezbjeđenju skupa ispred republičke Skupštine
5 komentar(a)
Svetlana Vlahović, iseljenje, Foto: Zoran Đurić
Svetlana Vlahović, iseljenje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.01.2016. 11:29h

Porodica Vlahović iz Park šume u Zagoriču, nije iseljena jutros iz kuće u tom naselju, jer se u zakazano vrijeme nije pojavio sudski izvršitelj, a ni policija. 

Kako je saopšteno, iz policije je rečeno da ne mogu da pruže asistenciju, jer su angažovani na obezbjeđenju skupa ispred republičke Skupštine.

Ispred kuće Vlahovića bilo se okupilo preko stotinu mještana, članova građanskih grupa, kako bi spriječili treći pokušaj iseljenja te porodice. 

Porodici Vučinić  pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda  vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič, među njima i zemljište na kojoj su Vlahovići napravili dom. 

Vlahovići, dvoje djece, žena i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata. 

Prethodna dva pokušaja iseljenja te porodice spriječio je veliki broj mještana. 

Svetlana Vlahović je kazala da nije dobila odgovor od advokata porodice Vučinić na njenu ponudu da plaća po stotinu eura mjesečno.

Vlahovići su  dobili i rješenje od Uprave za nekretnine da je kuća u Park šumi sada uknjižena na Vučiniće.

Preporučujemo za Vas