Glavni grad: Dio poslova premješten u Sekretarijat

Komunalnoj inspekciji je stiglo 67 pismenih inicijativa i 570 telefonskih inicijativa po kojima su inspektori postupali
67 pregleda 0 komentar(a)
pauk vozilo, Foto: Vesko Belojević
pauk vozilo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.01.2016. 16:42h

Poslovi inspekcijskog nadzora iz komunalno stambene, kao i oblasti saobraćaja i puteva i poslovi premještanja nepropisno parkiranih vozila, od 1. januara organizovani su u Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj.

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada, ti poslovi biće organizovani u Sekretarijatu shodno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada, čije je donošenje uslijedilo nakon početka primjene Zakona o komunalnoj policiji.

Kako se navodi, u Sekretarijat za komunalne poslove prešla su četrdeset četiri zaposlena iz Komunalne policije, od čega dvadeset inspektora, koji će sprovoditi inspekcijske nadzore i preduzimati mjere i radnje u oblastima održavanja javne čistoće, prevoza i deponovanja komunalnog i drugog otpada, uređivanja i održavanja pijaca, groblja, parkova, zelenih i drugih javnih površina, javne rasvjete, opštinskih i nekategorisanih puteva i ulica.

Dodaje se da će premješteni radnici raditi i u oblastima saobraćajnih oznaka i signalizacije, prevozu putnika u gradskom i prigradskom linijskom saobraćaju, auto-taksi i vanrednom prevozu, postavljanju privremenih, pomoćnih i montažnih objekata privremenog karaktera, stanovanja u stambenim zgradama, držanja kućnih ljubimaca i drugim oblastima u skladu sa posebnim propisima.

U saopštenju se kaže da inspektori za komunalno-stambenu oblast, kao i inspektori za drumski saobraćaj, svakodnevno obilaze terene koji su im dodijeljeni nakon prelaska u Sekretarijat i preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadleznosti.

Komunalnoj inspekciji je, kako su precizirali, stiglo 67 pismenih inicijativa i 570 telefonskih inicijativa po kojima su inspektori postupali.

U saopštenju se kaže da su inspektori za drumski saobraćaj, u saradnji sa saobraćajnom policijom Ministarstva unutrašnjih poslova, kontrolisali taksi-prevoz u Glavnom gradu.

„Tokom kontrole uočili su veliki broj nepravilnosti i u jednom danu isključili iz saobraćaja šest vozila, a za pet vozila zapisnički naredili da u određenom roku pribave taksi legitimacije, u suprotnom biće sankcionisani“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni su najavili da će inspektori komunalne policije u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na kontrolama, a prvenstveno postavljanja privremenih objekata (bašti, kioska i sportskih objekata), kontrole prekopa saobraćajnica i drugih javnih površina, legalnog, nelegalnog taksi prevoza i prevoza za sopstvene potrebe, kao i kontrolu javnog gradskog i prigradskog linijskog prevoza.

Bonus video: