Kolašinski komunalci pali na prvom zimskom ispitu

Novoizabrani direktor Komunalnog tvrdi da još nije do kraja upoznat sa situacijom, sve probleme ubuduće rješavati kvalitetno
98 pregleda 7 komentar(a)
Kolašin, snijeg, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, snijeg, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.01.2016. 14:32h

Službenici kolašinskog Komunalnog preduzeća nijesu uspjeli da kvalitetno očiste i gradske saobraćjnice, dvorišta ustanova, ali ni ulice ka bližim prigradskim naseljima.

Visina snijega u Kolašinu je oko 20 centimetara.

Osnovce, srednjoškolce i učenike muzičke škole prvog dana drugog polugodišta dočekalo je gotovo neočišćeno školsko dvorište.

Sve dok mraz nije popustio, saobraćajnica koja vodi do Željezničke stanice bila je prekrivena naslagama leda. Stepenište od gornjeg trga ka Ulici palih partizanki, takođe je pod ledom i slabo očišćeno.

Iako iz kolašinskih škola juče nijesu željeli zvanično da komentarišu rad Komunalnog preduzeća, mnogi su “Vijestima” nezvanično saopštili da su ogorčeni radom komunalaca.

“Ove školske ustanove redovne su platiše visokih iznosa Komunalnom preduzeću, pa je bilo za očekivati i da za to dobiju adekvatnu uslugu”, rekao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, samo osnovna škola tom preduzeću mjesečno plaća 600 eura.

Nekoliko građana sugerisalo je novinarima da pitaju nadležne zbog čega je stepenište na gornjem trgu zaleđeno i neočišćeno i kako tvrde prolaznici, vrlo opasno, naročito za djecu i starije osobe.

Novi direktor Komunalnog preduzeća Dragan Šekularac, koji je na tu funkciju došao prije sedam dana, juče nije želio da komentriše stanje gradskih i prigradskih saobraćajnica.

„Za sada ne mogu da Vam odgvorim na to pitanje, jer sam tek nekoliko dana na čelu preduzeća. Bilo je mnogo administrativnih poslova, nijesam još stigao ni da se upoznam sa situacijom u preduzeću. Jedino što mogu da kažem je da ćemo narednih dana sve probleme rješavati prema prioritetima i kvalitetno”, rekao je on.

Bonus video: