Cilj Foruma povezivanje i razmjena iskustava studenata iz regiona

Ideja Foruma jeste promocija i širenje ideja slobode, slobodnog društva i ekonomije
2 komentar(a)
Studenti za slobodu, Foto: Studenti za slobodu
Studenti za slobodu, Foto: Studenti za slobodu
Ažurirano: 26.01.2016. 13:05h

Forum mladih lidera Zapadnog Balkana, koji će biti prvi put organizovan u Crnoj Gori u Budvi, okupiće predstavnike Evropskih studenata za slobodu, crnogorskih studentskih organizacija i studente sa svih univerziteta i fakulteta, navodi se u saopštenju NVO Studenti za slobodu.

Cilj Foruma jeste povezivanje i razmjena iskustava studenata iz regiona i crnogorskih studenata o problemima sa kojima se susrijeću mladi ljudi i student te, na taj način, jačanje saradnje među studentima iz različitih država.

Ideja Foruma jeste promocija i širenje ideja slobode, slobodnog društva i ekonomije.

Forum će se održati od 29. do 31. januara u prostorijama Akademije znanja u Budvi, a 30. januara biće otvoren za sve student.

“Crnogorski studenti za slobodu su studentska, proaktivna i organizacija osnovana kao dio European Students for Liberty, međunarodne studentske organizacije, a sa ciljem promocije ideja i filozofije slobode. Naša misija jeste traganje za znanjem i razvoj intelektualnih sposobnosti svakog pojedinca kroz otvorenu raspravu i otvaranje različitog spektra tema koje su značajne za mlade ljude i doprinose razvoju slobodne društvene i građanske svijesti,” navodi se u saopštenju koje potpisuje Slobodan Franeta, koordinator Studenata za slobodu.

Bonus video: