Gvozdenović primorcima nacrtao kako će im izgledati prostor u kome žive

Okrugli stolovi održaće se u Kotoru 4. februara, dan kasnije u Tivtu, u Herceg Novom 11. februara, Budvi 15, Baru 16. i u Ulcinju 17.februara
7 komentar(a)
Oblatno, Foto: Siniša Luković
Oblatno, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.01.2016. 09:11h

Javna rasprava o Nacrtu Plana posebne namjene za obalno područje Crne Gore sa strateškom procjenom uticaja na životnu sredinu, počela je juče i trajaće do 26.februara.

Ove strateške planske dokumente koji definišu kako će ubuduće izgledati i kako će se razvijati najvrijedniji dio prostora u Crnoj Gori – morska obala i njeno neposredno zaleđe, napravljen je po narudžbi Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Branimira Gvozdenovića koje i organizuje javnu raspravu u saradnji sa lokalnim upravama šest primorskih opština.

Predviđeno je održavanje okruglih stolova za građane u svim opštinama primorja na kojem će im planska riješenja prezentirati predstavnici obrađivača tih dokumenata i MORT-a. Okrugli stolovi održaće se u Kotoru 4. februara, dan kasnije u Tivtu, u Herceg Novom 11. februara, Budvi 15, Baru 16. i u Ulcinju 17.februara.

U Podgorici će se 12. februara održati „tematski okrugli stolovi“ o riješenjima u domenu saobraćaja, poljoprivrede i turizma koje je Vlada isplanirala za područje primorskih opština.

Iz lokalnih uprava primorskih opština pozvali su svoje sugrađane da se u što većem broju uključe u javnu raspravu koja je od iuzetne važnosti za gradove na obali.

Bonus video: