Stražare često povrijede lopovi, morali da nabave pse

„Većina prijava se odnosi na fizičke napade na stražare. Psi, koji sada čuvaju krug 'Deponije' su poklon”
71 pregleda 0 komentar(a)
psi deponija, Foto: Deponija Livade
psi deponija, Foto: Deponija Livade
Ažurirano: 25.01.2016. 19:21h

Zbog čestih pokušaja krađa i fizičkih napada na čuvare, krug deponije „Livade” na Vrelima ribničkim odnedavno čuvaju i njemački ovčar i pero de presa kanario.

“Blagovremenom intervencijom Službe obezbjeđenja, veliki broj pokušaja krađa NN lica da otuđe željezo i upada na deponiju 'Livade' spriječen je. Do sada su sa prostora deponije 'Livade' otuđene neznatne količine željeza”, saopšteno je „Vijestima” iz “Deponije“.

Svaka krađa, koja nije spriječena u pokušaju, istakli su da je uredno prijavljena i prosecuirana u MUP-u Crne Gore.

“Napominjemo da se većina prijava odnosi na fizičke napade na stražare. Psi, koji sada čuvaju krug 'Deponije' su poklon vlasnika koji nisu u mogućnosti da brinu o njima”, navode iz tog preduzeća.

Više puta, kako su istakli, dogodilo se da su stražari tokom intervencije zaštite objekata „Deponija" zadobili lakše tjelesne povrede.

“O broju krađa koje su spriječene ne postoji precizna evidencija, jer ne postoji ni zakonska obaveza da se pokušaji tih krivičnih djela evidentiraju”, navode iz tog preduzeća.

Objasnili su da buduće vodiče pasa obučava stručno lice.

“Ovu obuku sada prolaze dva službenika, a nakon završene njihove obuke, prema potrebi i drugi će”, saoštili su iz „Deponije”.

Bokseve za pse doniralo je preduzeće „Fidija”.

“'Deponija', koja spada u kategoriju posebno štićenih objekata, sa dva pogona za reciklažu, sanitarnim kadama, upravnom zgradom i ostalim pratećim infrastrukturnim objektima, zauzima površinu od oko 57 hektara. Uprkos tome što je prostor pokriven odgovarajućim video nadzorom i što služba obezbjeđenja 24 sata neprekidno nadzire prostor, bilo je neophodno da se, u svrhu zaštite od čestih upada i krađa, obezbijedi i dodatna zaštita, odnosno psi", navode iz tog preduzeća.

Bonus video: