Pristiglo 15 predmeta od reciklažnog materijala

Konkurs je otvoren do 1.februara, a stručni žiri izabraće najefektnije napravljeni predmet od otpada, dok će na izložbi biti predstavljeni najzanimljiviji predmeti i uručene diplome najboljima
80 pregleda 0 komentar(a)
Eko park Blace, Foto: Svetlana Mandić
Eko park Blace, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.01.2016. 13:29h

Na konkurs Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) na temu pravljenja korisnih predmeta od reciklažnih materijala do sada je stiglo 15 kreativnih predmeta napravljenih od papira.

„Svrha konkursa je promovisanje ponovne upotrebe već korišćenih materijala i u narednom periodu očekujemo da će nam pristići i predmeti koji su pravljeni od drugih reciklažnih materijala“, kazao je predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić.

Konkurs je otvoren do 1.februara, a stručni žiri izabraće najefektnije napravljeni predmet od otpada, dok će na izložbi biti predstavljeni najzanimljiviji predmeti i uručene diplome najboljima.

Kampanja o reciklaži i pomenuti konkurs ekolozi realizuju u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“ koji je finansijski podržan na konkursu Pivare „Trebjesa“.

Karadžić je podsjetio i da je njihovu inicijativu da se Studenačke glavice i Blace stave pod zaštitu do sada podržalo 500 građana, kao i Savez izviđača Crne Gore, kafe bar „Propaganda“ i NVO „Alfa centar“.

„Kampanja prikupljanja potpisa je planirano da traje do kraja januara ali će zbog velikog interesovanja biti produžena do sredine februara. Nakon toga ćemo organizovati sastanak i inicijativu predati nadležnom organu lokalne uprave“, kazao je Karadžić.

Bonus video: