Danilo Orlandić u Glavnom gradu našao uhljebljenje

Orlandić je bio šef kabineta Raška Konjevića
278 pregleda 24 komentar(a)
Danilo Orlandić, Foto: Savo Prelević
Danilo Orlandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2016. 15:38h

Danilo Orlandić, sin poslanika Mića Orlandića, izabran je za pomoćnika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Više nezvaničnih, ali pouzdanih izvora iz Glavnog grada, tvrdi da je Orlandić odnedavno u Agenciji, na mjestu koje je partijskim sporazumom, navodno, pripalo Socijaldemokratama Ivana Brajovića.

Orlandić, međutim, kaže da je primljen putem javnog konkursa.

"Zasnovao sam radni odnos u Agenciji na osnovu javnog konkursa. Ispunio sam sve zakonom i konkursom predviđene uslove, zbog čega sam u skladu sa zakonom i primljen, a ne na osnovu bilo kakvih partijskih ili drugih dogovora”, odgovorio je Orlandić na pitanja “Vijesti”.

Nakon rasjepa unutar SDP-a, Danilo i njegov otac priklonili su se Brajoviću.

"Vijesti" su početkom jula objavile da je mlađi Orlandić konkurisao za mjesto dugogodišnjeg savjetnika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Milovana Đuričkovića.

On, međutim, nije primljen na to radno mjesto.

Orlandić je prethodno, do rasjepa u SDP-u, bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića (SDP).

Orlandić je ranije kazao da je 15. juna, iz ličnih razloga, podnio zahtjev za sporazumni prestanak radnog odnosa u MUP-u, koji mu je i potpisan sedam dana kasnije

"Od tog trenutka, kao i svaki građanin Crne Gore, iskoristio sam priliku da se prijavim na konkurse koji su bili raspisani”.

Bonus video: