Katnić ni za šta ne tereti Veselina Mijajlovića

Mijajlovića je za zloupotrebu službenog položaja sumnjičilo Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, koje je zbog toga pokrenulo izviđaj u septembru 2014. Predmet je potom preuzeo SDT
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2016. 15:34h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) odbacilo je krivičnu prijavu protiv Veselina Mijajlovića, direktora javne ustanove RCUD iz Herceg Novog.

Mijajlovića je za zloupotrebu službenog položaja sumnjičilo Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, koje je zbog toga pokrenulo izviđaj u septembru 2014. Predmet je potom preuzeo SDT.

“U izviđajnom postupku sprovedene su određene radnje, nakon čega je Specijalno državno tužilaštvo svojim rješenjem odbacilo krivičnu prijavu protiv V. M. zbog nepostojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni izvršio prijavljeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti”, potvrđeno je “Vijestima” iz kabineta specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Povod za inicijalno interesovanje Tužilaštva za rad Mijajlovića bili su medijski napisi o njegovom i radu JU RCUD kojom rukovodi od osnivanja 2002. “Vijesti” su do sada objavile niz tekstova o sumnjivim radnjama u RCUD-u, mogućim zloupotrebama službenog položaja i državnih resursa.

Iako je formalni osnivač RCUD-a, Vlada i nijedno ministarstvo ne raspolažu finansijskim i izvještajima o radu RCUD-a za proteklih pet godina, a koje su “Vijesti” tražile po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama. Generalni sekretarijat Vlade je zahtjev “Vijesti” lani proslijedio RCUD-u, ali bez rezultata.

Bonus video: