Donacija kineske kompanije CRBC za rekonstrukciju JU OŠ „Risto Manojlović“

CRBC je već uplatila donaciju vrijednu 10.000 eura za izvođenje radova kojima će biti rekonstruisani sanitarni čvor, stolarija i podovi
122 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: TV Vijesti
Kolašin, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 22.01.2016. 14:11h

Kineska kompanija CRBC, izvođač radova na dionici autoputa Bar – Boljare, finansiraće djelimičnu rekonstrukciju JU OŠ “Risto Manojlović“ Kolašin, u Gornjem Lipovu, saopšteno je iz te kompanije.

CRBC je već uplatila donaciju vrijednu 10.000 eura za izvođenje radova kojima će biti rekonstruisani sanitarni čvor, stolarija i podovi.

„Smatramo da je kvalitetan obrazovni sistem važan pokretač razvoja svake zemlje. Stara kineska poslovica kaže da je od svih dobara na svijetu znanje najbolje: ono se ne može ni uzeti, ni kupiti, ni prodati, već ostaje zauvijek tvoje, kad ga jednom stekneš. Svjesni da je za boravak djece u školama i njihovo školovanje važno da su škole adekvatno opremljene, kompanija CRBC odlučila je da pomogne rekonstrukciju Osnovne škole „Risto Manojlović“ Kolašin, Područna ustanova Gornje Lipovo. Nadamo se da će po okončanju neophodnih radova ova škola biti još bolje mjesto za njene učenike i nastavnike i drago nam je što smo u prilici da, uz podršku Ministarstva prosvjete, dajemo zamajac daljem razvoju školskog sistema u Crnoj Gori“, rekao je Gao Liang, generalni direktor CRBC Montenegro.

Direktor JU OŠ “Ristio Manojlović” Zoran Rakočević izrazio je zahvalnost kineskoj kompaniji CRBC za humani gest i želju da školske dane đaka Područne ustanove Gornje Lipovo učini ljepšim. On je podsjetio da je škola djelimično rekonstruisana u proteklom periodu, pri čemu su sređeni krovovi i dimnjaci, ali da će se predstojećom rekonstrukcijom stvoriti odlični uslovi za rad nastavnika i đaka ove područne ustanove.

Sredstva su direktno uplaćena na žiro račun škole, koja će za izvođenje radova sprovesti proceduru shodno Zakonu o javnim nabavkama, navode u CRBC-u.

Bonus video: