Vujanović: Crna Gora će podržavati slobodu medija

Vujanović je poručio da svi poslenici javne riječi u Crnoj Gori mogu biti ponosni na istorijske početke novinarstva, zabilježene još 1871. godine u listu "Crnogorac"
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2016. 12:59h

Crna Gora će podržavati slobodu medija i afirmisati ambijent demokratičnosti, kako bi svi zajedno doprinijeli da država što prije postane punopravna članica Evropske unije i NATO-a, rekao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je česitao je svim novinarima i poslenicima javne riječi 23. januar – Dan novinara.

Vujanović je poručio da svi poslenici javne riječi u Crnoj Gori mogu biti ponosni na istorijske početke novinarstva, zabilježene još 1871. godine u listu "Crnogorac".

"To je i čast i obaveza novinara i medija da se javno izgovorena riječ poštuje shodno tradiciji crnogorskog društva. Ti temelji novinarstva obavezuju sve novinare i medije da se stalno usavršavaju kako bi svojim informacijama doprinosili napretku cijele Crne Gore", kazao je Vujanović.

On je rekao da je ubijeđen da će medijska scena Crne Gore biti na putu istinite i objektivne informacije, doprinoseći napretku i razvoju države na njenom putu evropskih i evroatlantskih integracija.

"A Crna Gora će i dalje podržavati slobodu medija i afirmisati ambijent demokratičnosti, kako bi svi zajedno doprinijeli da naša država što prije postane punopravna članica EU i NATO", kaže se u čestitki Vujanovića.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: