Radnici Metalca traže otpremnine: Najavljuju okupljanje ispred Ministarstva finansija

Proizvodnja u fabrici, koju je beogradska firma „Iskra promont“ 27.decembra 2014.godine zakupila na godinu dana, obustavljena je 24.novembra jer je Elektroprivreda isključila struju zbog duga
3 komentar(a)
radnici Metalca, Foto: Svetlana Mandić
radnici Metalca, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.01.2016. 14:16h

Bivši radnici nikšićkog Metalca, njih 19, već nekoliko dana okupljaju se ispred kapije pomenute fabrike očekujući informaciju o otpremninama u iznosu od po 10,7 hiljada eura.

„U slučaju da nam se iz ministarstava ekonomije ili finansija ne obrate u ovih nekoliko dana bićemo prisiljeni da se okupljamo ispred Ministarstva finansija. Spisak sa našim imenima i dopis Sindikata poslat je prije skoro dva mjeseca, ali otpremnina i dalje nema. Nemamo vremena da čekamo jer je firma zatvorena, a mi smo na Birou bez ikakvih primanja“, kazao je Miroslav Jokić.

Proizvodnja u fabrici, koju je beogradska firma „Iskra promont“ 27.decembra 2014.godine zakupila na godinu dana, obustavljena je 24.novembra jer je Elektroprivreda isključila struju zbog duga.

Jokić je podsjetio da im zakupac nije uplatio radni staž za deset mjeseci.

„Nadamo se da će ministri ispoštovati raniji dogovor, jer ne tražimo ništa više od onoga što su dobile naše kolege. Porodice treba izdržavati a mi ne primamo ništa“, kazao je Mijo Ćipranić.

Metalac je od kraja 2014.godine u stečaju a njegova imovina, prema poslednjem oglasu za prodaju koji traje do 27.januara, ponuđena je po cijeni od 4,42 miliona eura.

Bonus video: