Crna Gora na sajmu kongresnog turizma u Ljubljani

“Učešće Turističke organizacije opštine Budva na ovom sajmu je od značaja za dalji razvoj poslovnog turizma, koji je za Budvu posebno važan iz aspekta produžetka turističke sezone i razvoja cjelogodišnjeg turizma,” navodi se u saopštenju
87 pregleda 0 komentar(a)
TO Budva Ljubljana, Foto: TO Budva
TO Budva Ljubljana, Foto: TO Budva
Ažurirano: 21.01.2016. 11:25h

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Turistička organizacija Budve predstavile su ponudu na sajmu MICE turizma “Conventa - 8th New Europe Exhibition For Meetings, Events & Incentives” u Ljubljani.

Iz NTO je saopšteno da su na berzi, koja danas završava, direktnim sastancima predstavljene mogućnosti za organizaciju događaja u Crnoj Gori, motivaciona putovanja, ponude hotela sa kongresnim kapacitetima, kao i investicioni projekti koji će biti realizovani u narednom periodu.

“Organizatori putovanja koji uvijek traže nove, relativno nepoznate i jedinstvene destinacije iskazali su veliko interesovanje za organizaciju manjih konferencija i incentive u Crnoj Gori, a kriterijumi koji odlučuju prilikom odabira destinacije u kojoj će se održati neki događaj su prije svega dobre avio konekcije, cijene, odnosno, cjenovna fleksibilnost, kvalitet hotelskih sadržaja kao i kvalitet usluga i bezbijednosti”, objasnili su iz NTO.

Na sajmu, koji je održan 20. i 21. januara, prezentovana je Budva kao destinacija i posebno kongresna ponuda Budve.

“Učešće Turističke organizacije opštine Budva na ovom sajmu je od značaja za dalji razvoj poslovnog turizma, koji je za Budvu posebno važan iz aspekta produžetka turističke sezone i razvoja cjelogodišnjeg turizma,” navodi se u saopštenju portparolke TO Budva Darje Marović.

Predstavnici TO Budva su imali sastanke sa predstavnicima agencija i turoperatora iz Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD, Španije, Njemačke, Italije, Francuske, Poljske, Hrvatske, Albanije i Mađarske.

Svoju ponudu predstavile su i Turistička organizacija Podgorice, hotel Regent Porto Montenegro i Talas Montenegro DMC.

"Conventa" se održava osmi put u Ljubljani i okuplja predstavnike kongresnih biroa, agencija i hotela iz zemalja regiona jugoistočne Evrope, i stotine kupaca iz cijelog sveta koji planiraju da organizuju poslovne skupove u regionu.

Bonus video: