Poruke sa Marovićevom slikom "nabijaju" račun?

U medijima iz regiona proteklih godina objavljeno je više tekstova o sličnim prevarama, kada korisnik odgovori na poruku, ili “propušteni poziv” sa brojeva koji počinju sa +393, i ostane bez novca sa računa
110 pregleda 24 komentar(a)
Viber poruka Svetozar Marović
Viber poruka Svetozar Marović
Ažurirano: 20.01.2016. 09:33h

Nekoliko korisnika juče je dobilo poruku sa fotografijom Svetozara Marovića sa policijskim lisicama na rukama i napisom “Draga prijateljice da ne zaboravih ključeve kod...”, sa brojeva koji počinju sa +393.

U medijima iz regiona proteklih godina objavljeno je više tekstova o sličnim prevarama, kada korisnik odgovori na poruku, ili “propušteni poziv” sa brojeva koji počinju sa +393, i ostane bez novca sa računa.

Iz Crnogorskog telekoma juče su “Vijestima” kazali da je ranije bilo slučajeva prevare sa brojeva koji počinju sa +393 (pozivni za Italiju), ali da im se sada niko nije žalio i da će slučaj provjeriti, ako dobiju žalbu. I policije i telekomunikacione kompanije u regionu upozorile su korisnike na slične poruke i propuštene poziva, jer je riječ o informatičkoj prevari.

Uzvratni poziv na taj broj se, kako su naveli, ne može prekinuti i može mnogo da košta. Savjetuju da se na poruke i pozive ne odgovara i da se odmah izbrišu iz telefona.

Bonus video: