Bošković na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

„Na Forumu su se okupili ministri obrazovanja širom svijeta koji će predstavaiti izazove i mogućnosti na polju obrazovanja svojih zemalja, kao i predstavnici velikih svjetskih organizacija koje se bave obrazovanjem“, dodaje se u saopštenju
75 pregleda 18 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 18.01.2016. 21:09h

Svjetski obrazovni forum otvoren je danas u Londonu, a crnogorsku delegaciju predvodi resorni ministar, Predrag Bošković.

Forum je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, otvorila državna sekretarka za obrazovanje Velike Britanije, Niki Morgan, a na Forumu se govorilo o obrazovanje za sve, inkluzivnom obrazovnju, unapređivanju vještina i znanja, kao i cjeloživotnom učenju.

Navodi se da je šef Odjeljenja za obrazovanje pri UNESO, Jordan Naido, govorio o stanju u obrazovanju širom svijeta stavljajući akcenat na iskorijenjavanje nepismenosti.

„On je naglasio da je pismenost usko povezana sa tehnologijom, a da bi se ona povećala moraju se unaprijediti vještine, strategije, informacije i komunikacione tehnologije“, navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar Predsjedičkog specijalizovanog savjeta Egipta Tarek Šavki, predstavio je projekat „Banke znanja“ - portal koji će biti svojevrsna baza podataka iz oblasti obrazovanja.

„Među govornicima je bila i ministarka obrazovanja Gane, Nana Jane Opoku-Agiemang koja je govorila o potrebama stalnog razvoja svih nivoa obrazovanja sa naglaskom na potrebu česte promjene menadžmenta u obrazovno-vaspitnim ustanovama i supervizije nastavnog kadra, što je ocijenjeno kao dobar prijedlog“, rekli su iz Ministarstva.

Na drugoj sesiji ministarskog Foruma se govorilo o značaju povezanosti tržišta rada i obrazovnih programa, kao i različitim pristupima obrazovanju.

„Na Forumu su se okupili ministri obrazovanja širom svijeta koji će predstavaiti izazove i mogućnosti na polju obrazovanja svojih zemalja, kao i predstavnici velikih svjetskih organizacija koje se bave obrazovanjem“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: