Pejović: Kandidatura Novog za grad kulture doprinosi promociji Crne Gore

Pejović je istakao da bi dobijanje titule omogućilo Novom pristup novim fondovima i u tom kontekstu istakao potrebu da Opština uzme veće učešće u pripremi i sprovođenju projekata prekogranične saradnje
1 komentar(a)
Aleksandar Andrija PejoviĆ, Nataša Aćimović, Foto: MVPEI
Aleksandar Andrija PejoviĆ, Nataša Aćimović, Foto: MVPEI
Ažurirano: 18.01.2016. 17:08h

Kandidatura Herceg Novog za evropski grad kulture 2016. doprinosi promociji grada i Crne Gore, ocijenio je državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović prilikom susreta sa predsjednicom opštine Herceg Novi Natašom Aćimović.

Pejović je prenio podršku Vlade i posebno Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija u ostvarenju ovog cilja.

Istakao je da bi dobijanje ove prestižne titule omogućilo Herceg Novom pristup novim fondovima i u tom kontekstu istakao potrebu da Opština uzme veće učešće u pripremi i sprovođenju projekata prekogranične saradnje koji su na raspolaganju u okviru trans-nacionalnih i bilateralnog programa, navodi se u saopštenju MVPEI.

Aćimović je tokom susreta informisala Pejovića o planovima koji se odnose na uspostavljanje organizacione strukture, koja podrazumijeva učešće predstavnika civilnog i poslovnog sektora. Posebno je ukazala na značaj sastanka s nevladinim organizacijama.

“Istakla je da se u ovoj fazi očekuje veća angažovanost i razrada zahtjeva za Evropsku prijestonicu i naglasila da Herceg Novi, kao mediteranski grad, ima bogatu ponudu i brojne šanse koje treba iskoristiti,” navodi se u saopštenju MVPEI.

Predsjednica Opštine je pozdravila skoro formiranje filijale za trilateralni program Crna Gora – Hrvatska- Bosna i Hercegovina koja će biti smještena u Herceg Novom.

Bonus video: