Pacijenti se žale na hladnoću, direktor Kliničkog tvrdi da se KC grije redovno

Direktor Kliničkog centra Ranko Lazović saopštio je da nijesu tačne tvrdnje da nema grijanje u prijepodnevnim časovima u Kliničkom centru. Dodao je da je u petak primljena redovna isporuka mazuta navodeći da je uprava KC-a na vrijeme mislila o grijanju
16 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Klinički centar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.01.2016. 07:27h

Više čitalaca “Vijesti” žalilo se redakciji da u Kliničkom centru nekoliko dana nema grijanja od jutra do 18 sati.

Posebno je to bilo problematično, kako tvrde, u subotu kada je bilo hladnije vrijeme. U menadžmentu Kliničkog centra tvrde da nije tako, već da su obezbijedili uredno snabdijevanje, uz smanjeni režim u određenom dijelu dana.

Da su radijatori bili hladni prilikom posjete pacijentima u subotu, 16. januara, potvrdilo je više građana, ali i pojedini zaposleni KC-a u Podgorici.

“Potvrdili su mi da grijanje isključuju oko osam ili devet ujutro, a pale ga tek u 18 časova”, precizirao je jedan od nezadovoljnih građana, koji je želio da ostane anoniman.

Direktor Kliničkog centra Ranko Lazović saopštio je da nijesu tačne tvrdnje da nema grijanje u prijepodnevnim časovima u Kliničkom centru. Dodao je da je u petak primljena redovna isporuka mazuta navodeći da je uprava KC-a na vrijeme mislila o grijanju.

On je saopštio da nije bilo većih kvarova na sistemu grijanja, a istakao je da i u slučaju manjih kvarova Klinički centar ima dežurnog inženjera. Lazović je dodao da se grijanje u Kliničkom centru odvija u skladu sa pravilima koji, u periodu od 23 do pet časova izjutra, podrazumijevaju smanjeni režim grijanja.

“Naravno, ovakav režim grijanja se ne odnosi na Institut za bolesti djece, koji se grije 24 časa dnevno”, kazao je Lazović. On je naveo da su spremni da, u slučaju većih zahlađenja, pojačaju grijanje.

Bonus video: