CGO: Program za razvijanje pozitivne životne vještine u februaru

Program "Edukacijom do mira“ (Peace Education Program – PEP) čini deset radionica, koje će se održavati jednom nedjeljno, u trajanju od sat vremena i trideset minuta
0 komentar(a)
CGO, Foto: Mosquito.me
CGO, Foto: Mosquito.me
Ažurirano: 17.01.2016. 16:36h

Program "Edukacijom do mira", čiji je cilj razvijanje pozitivne životne vještine i istraživanje mogućnosti unutrašnjeg mira, počeće u februaru, a, kako su saopštili iz Centra za građansko obrazovanje (CGO), pohađanje kursa je besplatno.

Iz te nevladine organizacije, koja šesti put u Crnoj Gori organizuje taj svjetski poznat kurs, naveli su da on predstavlja dio obrazovnog programa „Savremene tendencije u kritičkoj misli“.

"Osmišljen je od strane Fondacije Prem Ravat, sa namjerom da polaznicima pomogne da otkriju unutrašnje resurse, prepoznaju sopstvenu vrijednost i razviju pozitivne životne vještine, te istraže mogućnost unutrašnjeg mira“, pojasnili su iz CGO.

Oni su svim zainteresovanima poručili da se za pohađanje kursa mogu prijaviti slanjem kratke biografije (ime, broj telefona, e-mail, datum rođenja, trenutno zanimanje) na info@cgo-cce.org, sa naznakom - Za program "Edukacijom do mira".

Iz CGO su zainteresovanima preporučili i da se prijave što ranije za taj kurs, jer očekuju da će, kako su naveli, mjesta biti brzo popunjena.

Program "Edukacijom do mira“ (Peace Education Program – PEP) čini deset radionica, koje će se održavati jednom nedjeljno, u trajanju od sat vremena i trideset minuta.

Kurs će voditi lokalna menadžerka programa "Edukacijom do mira", Caroline Jovićević, a radionice će se se odvijati u prostorijama CGO, svakog četvrtka od 17 sati i 30 minuta, od 4. februara do 7. aprila.

U saopštenju se precizira da će se Program odvijati na crnogorskom i engleskom jeziku, besplatan je za sve polaznike/ce i njegov kapacitet je 50 osoba.

Taj program je, kako su kazali, akreditovan od strane Zavoda za školstvo.

Kako se navodi da, ukoliko je neko od zainteresovanih za pohađanje kursa nastavnik/ca i želi da dobijete sertifikat u kojem je naznačeno koliko je sati programa pohađao/la, potrebno je se prijavi preko Pedagoškog centra Crne Gore (PCCG) koji će CGO-u proslijediti aplikaciju.

"U tom slučaju potrebno je poslati kratku biografiju (ime, broj telefona, e-mail, datum rođenja, trenutno zanimanje, itd) Danilu Lekoviću, danilo.mne@gmail.com, PEP koordinatoru u PCCG”, precizira se u saopštenju.

Više informacija o programu može se naći na www.tprf.org/en/programs/peace-education-program i www.porukamira.org.rs.

Bonus video: