Školska dvorišta postaju deponije...

Fotografije su, uz prijavu, poslate i nikšićkim komunalcima i policiji prije pet dana, ali, kako u dopisu "Vijestima" navode autori, odgovor nisu dobili, niti je iko reagovao
128 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2016. 16:28h

Stari namještaj, papir i drugi otpad, slike su koje će dočekati one koji ovih dana posjete dvorište Osnovne škole "Olga Golović" u Nikšiću.

Fotografije su, uz prijavu, poslate i nikšićkim komunalcima i policiji prije pet dana, ali, kako u dopisu "Vijestima" navode autori, odgovor nisu dobili, niti je iko reagovao.

Dvorište nikšićke škole nije usamljen slučaj kada je u pitanju neodgovoran odnos građana.

U dvorištu OŠ "Marko Miljanov" u podgoričkom naselju Konik, jutro nakon proslave pravoslavne Nove godine, osvanuli su polomljeni golovi, smeće, ostaci vatre.

Kako je "Vijestima" saopštio čitalac reporter, okupljeni su u dvorištu škole palili vatru, lomili mobilijar...

Nakon što su "Vijesti" objavile fotografije i priču o tome, reagovali su iz Ministarstva prosvjete, koje je osudilo ponašanje pojedinaca.

"Korišćenje dvorišta obrazovno-vaspitnih ustanova za ovakvo vandalsko ponašanje ukazuje na činjenicu da su ovo djela pojedinaca koji nemaju poštovanja prema institucijama sistema, a posebno ustanovama u kojima se stiču znanja i vještine. Ministarstvo prosvjete apeluje na građane da poštuju obrazovni sistem i institucije i poziva nadležne državne organe da učine sve kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali u skladu sa zakonom i spriječili eventualni pokušaji ovakvog ponašanja u budućem periodu", saopštili su tada iz Ministarstva.

Galerija

Bonus video: