Nikšićki ekolozi obilježavaju 23 godine postojanja

Predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić podsjetio je da su nikšićki ekolozi u proteklom periodu realizovali preko 70 projekata i više od 1.500 akcija
2 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2016. 12:54h

Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), koga su prije 23.godine osnovali nikšićki srednjoškolci i studenti sa Filozofskog fakulteta, sjutra će jubilej obilježiti onako kako su i navikli – radno. Pored nastavka rada na implementaciji projekta „Eko park Blace – čistije, ljepše, korisnije“ ekolozi se pripremaju i za novi projekat koji se tiče eko-turističke valorizacije Plužina i Regionalnog parka „Piva“.

Predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić podsjetio je da su nikšićki ekolozi u proteklom periodu realizovali preko 70 projekata i više od 1.500 akcija. Tokom godina rastao je ne samo broj realizovanih akcija već i članova, tako da pomenuta NVO može da se pohvali da ima 673 člana koji su najzaslužniji za uspješnu realizaciju svih ekoloških aktivnosti.

„Pojedine aktivnosti, poput ljetnjih ekoloških kampova, eko radionica za osnovce, izbora najljepše uređenog kvarta ili dvorišta, tradiocionalno se organizuju, a neke duže od 15 godina“, kazao je Karadžić.

Prema njegovim riječima za 23.godine postojanja DMEN je razvio saradnju sa mnogim organizacijama i institucijama i bio osnivač i član mnogih domaćih i međunarodnih ekoloških mreža, Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, Instituta prazne stolice u SO Nikšić, više radnih grupa.

„Trenutno smo jedan od tri predstavnika Crne Gore u ’ECRAN-Forumu za životnu sredinu i klimatske promjene’ čiji program je pod pokroviteljstvom Evropske komisije“, istakao je Karadžić i za ovu godinu najavio veći broj projekata koji se tiču kako opštine Nikšić, tako i Plužina.

Galerija

Bonus video: