Akcija studenata FLU: Sakupili 950 eura za porodicu Šećković

Na humanitarnoj izložbi radovi 63 mlada slikara
82 pregleda 0 komentar(a)
Studenti FLU, Foto: Privatna arhiva
Studenti FLU, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.01.2016. 09:47h

Studenti FLU i mladi umjetnici Crne Gore sakupili su oko 950 eura za pomoć porodici Šećković. Oni nisu ostali samo na riječima kada su nakon organizovanja prve izložbe kazali da će ih biti još.

„Do 15. januara smo skupili 950 eura i zadovoljni smo odzivom. U tako kratkom roku smo uspjeli da postignemo da skupimo tako značajnu sumu“, istakla je Kostićeva.

Druga humanitarna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti završena je juče. Prvobitno je planirano da izložba, koja je otvorena 24. decembra, traje do 30. decembra, međutim, produžena je.

„Zbog praznika i Nove godine, odlučili smo da je produžimo kako bi uspjeli da skupimo što više novca“, kazala je jedna od organizatorki, Hajdana Kostić.

Posjetioci su kupovinom radova likovnih umjetnika i studenata na humanitarnoj izložbi koju su studenti sa Cetinja organizovali u knjižari „Matica srpska“, obezbijedili sredstva za pomoć porodici Šećković iz Podgorice.

Na neophodnost pomoći ovoj porodici, saznali su iz medija. NVO „Banka hrane“ nedavno je objavila da je porodici Šećković, koja očekuje prinovu, neophodna pomoć, a Nenad Šećković je kazao da mu je za rad i izdržavanje porodice neophodan alat.

Na humanitarnoj izložbi je učestvovalo ukupno 63 umjetnika. Među njima su bili trenutni i bivši studenti Fakulteta likovnih umjetnosti, kao i oni koji tek planiraju da ga upišu. Osim studenata, učestvovali su asistenti, nekoliko profesora i drugi slobodni umjetnici.

Bonus video: