Orjen: Školica guštanja na snijegu

“Prekaljeni planinar, Nikola Brajović će u subotu u devet sati čekati zainteresovane na parkingu kod motela „Borići“ i 15-ak minuta kasnije se kreće ka planinarskom domu „Za Vratlom“ do koga ima oko sat hoda", navedeno je iz Planinarskog kluba Subra koji su organizatori Školice
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2016. 15:56h

Snijeg je zabijelio Orjen u zaleđu Herceg Novog i najavio pravi početak zimskih radosti! Sjutra će biti organizovana Školica guštanja na snijegu u okviru programa "Podigni glavu upoznaj Orjen" .

“Prekaljeni planinar, Nikola Brajović će u subotu u devet sati čekati zainteresovane na parkingu kod motela „Borići“ i 15-ak minuta kasnije se kreće ka planinarskom domu „Za Vratlom“ do koga ima oko sat hoda. Nakon odmora uz topli čaj u zagrijanoj domskoj trpezariji, u zavisnosti od interesovanja, dijelimo se u dvije grupe: ona ambicioznija ide sa Nikolom Brajovićem do Vodene jame, jedinstvenog, a veoma pristupačnog pećinskog objekta, koji izgleda pod snijegom potpuno nestvarno. Naime, uz normalni ulaz, ima i vertikalni otvor na plafonu, odakle se tokom zime postepeno zatrpava pećinsko dno. Do vodene jame ima oko 20 minuta hoda. Ostalima se nudi niz aktivnosti u okolini Doma: takmičenje u izradi najljepšeg, odnosno najvećeg Snješka Bijelića, kao i neizbježno sankanje, a za hrabrije je tu i uvjek atraktivna „skakaonica“, kao stvorena za zabavu na „priručnim klizajućim sredstvima", navedeno je iz Planinarskog kluba Subra koji su organizatori Školice.

Galerija

Bonus video: