Ukinuta mjera zabrane ribolova na Skadarskom jezeru

Navodi se da je nakon konstatnog mjerenja u četvrtak poslije 14 sati izmjeren nivo vode od 6,60 mnv, čime su se stekli uslovi za opozivanje izrečene mjere
52 pregleda 4 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2016. 15:31h

Zabrana ribolova na Skadarskom jezeru ukinuta je, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Nakon što su predstavnici Nacionalnog parka Skadarsko jezero predložili ukidanje privremene zabrane ribolovnih aktivnosti, Ministarstvo poljoprivrede zatražilo je mišljenje naučne ustanove kako bi se utvrdilo da li je nivo jezera premašio srednji godišnji nivo.

"Bez obzira na najavu, prva mjerenja na vodomjernoj stanici Plavnica, nijesu dala potrebnu potvrdu da je nivo vode premašio kritičnu granicu zbog koje je odluka i donešena", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da je nakon konstatnog mjerenja u četvrtak poslije 14 sati izmjeren nivo vode od 6,60 mnv, čime su se stekli uslovi za opozivanje izrečene mjere.

"Stoga Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja opoziva privremenu mjeru zabrane obavljanja svih ribolovnih aktivnosti na Skadarskom jezeru i obavještavamo nosioce dozvola za obavljanje ribolova na Skadarskom jezeru da se ribolovne aktivnosti mogu obavljati u skladu sa važećim zakonskim propisima", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će se nivo vode pratiti narednih dana.

Bonus video: