Zbog najavljenog nevremena, službe da podignu nivo operativne spremnosti

Poziv je poslat gradonačelnicima i predsjednicima opština, službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, Crnogorskom elektroprenosnom sistemu i Elektrodistribuciji Crne Gore
2 komentar(a)
Snijeg Mala Crna Gora, Foto: Obrad Pješivac
Snijeg Mala Crna Gora, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 15.01.2016. 13:22h

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore da se danas i za dane vikenda očekuju jaka kiša, snijeg i udar hladnog arktičkog talasa, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova poslao je poziv nadležnim da podignu nivo svoje operativne spremnosti.

Poziv je poslat gradonačelnicima i predsjednicima opština, službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, Crnogorskom elektroprenosnom sistemu i Elektrodistribuciji Crne Gore.

U pozivu je data detaljna informacija o očekivanim vremenskim prilikama, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj nepovoljnih vremenskih prilika.

“U slučaju da građanima zatreba pomoć, podsjećamo na brojeve hitnih službi i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprave policije), 123 (službe zaštite i spašavanje) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć),” saopšteno je iz MUP-a.

Bonus video: