Osnovni sud u HN tvrdi da nije pristrasan i odbacuje optužbe RCUD

Reagujući na navode Bulatovića objavljene u “Vijestima”, iz Osnovnog suda su saopštili da smatraju da se tekstom pokušava uticati na odlučivanje u predmetnom postupku
184 pregleda 5 komentar(a)
Veselin Mijajlović, Foto: Slavica Kosić
Veselin Mijajlović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.01.2016. 16:14h

Iz Osnovnog suda u Herceg Novom odbacili su navode kojima se “insinuira nezakonito, pristrasno ili nestručno ponašanje zaposlenih” u toj ustanovi.

Direktor RCUD-a Veselin Mijajlović je, posredstvom advokata Branka Bulatovića iz Podgorice, zatražio izuzeće sutkinje Aleksandre Krivokapić-Kuhar.

“Vijesti” su u ponedjeljak objavile da je sutkinja donijela rješenje o prekidu postupka, dok se o zahtjevu ne izjasni predsjednica Osnovnog suda Zorica Dabetić.

Reagujući na navode Bulatovića objavljene u “Vijestima”, iz Osnovnog suda su saopštili da smatraju da se tekstom pokušava uticati na odlučivanje u predmetnom postupku:

“Rad Osnovnog suda u Herceg Novom je transparentan i podložan kako ocjeni javnosti, s obzirom na to da su ročišta otvorena za javnost i da se pravosnažne i anonimizirane odluke redovno objavljuju na internet stranici suda, tako i viših sudskih instanci, kroz kontrolu zakonitosti i blagovremenosti rada ovog suda kao i prilikom odlučivanja u žalbenim postupcima na odluke ovog suda”.

Bulatović je u zahtjevu za izuzeće naveo da način na koji sutkinja Krivokapić-Kuhar vodi postupak “ukazuje na njenu neobjektivnost i pristrasnost, a na štetu tuženog”.

U podnesku advokata Bulatovića stoji da sutkinja “u potpunosti, neselektivno i nekritički” usvaja svaki zahtjev tužilaca, dok se “ignorantski i a priori negativno odnosi” prema zahtjevima zastupnika RCUD-a.

”Vijesti” su ranije objavile da se Mijajlović treći put nije pojavio na ročištu, u okviru tužbe koju su protiv državne ustanove na čijem je čelu pokrenula dvojica bivših radnika, zbog navodno neisplaćenih zarada.

Bonus video: