Pogledajte kako izgleda dvorište škole nakon dočeka

Ministarstvo prosvjete najoštrije osuđuje ponašanje pojedinaca koji su, u noći između 13. i 14. januara u dvorištu te škole palili vatru i uništavali školski mobilijar
160 pregleda 79 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2016. 17:51h

Polomljeni golovi, smeće, ostaci vatre... Tako izgleda dvorište Osnovne škole "Marko Miljanov" u podgoričkom naselju Konik, jutro nakon proslave pravoslavne Nove godine.

Kako je "Vijestima" saopštio čitalac reporter, okupljeni su u dvorištu škole palili vatru, lomili mobilijar...

Ministarstvo prosvjete najoštrije osuđuje ponašanje pojedinaca koji su, u noći između 13. i 14. januara u dvorištu te škole palili vatru i uništavali školski mobilijar.

"Korišćenje dvorišta obrazovno-vaspitnih ustanova za ovakvo vandalsko ponašanje ukazuje na činjenicu da su ovo djela pojedinaca koji nemaju poštovanja prema institucijama sistema, a posebno ustanovama u kojima se stiču znanja i vještine. Ministarstvo prosvjete apeluje na građane da poštuju obrazovni sistem i institucije i poziva nadležne državne organe da učine sve kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali u skladu sa zakonom i spriječili eventualni pokušaji ovakvog ponašanja u budućem periodu", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: