Počeli radovi na spajanju bulevara preko Zavale

Parača je kazao da se realizacijom ovog projekta, rješava ozbiljan saobraćajni problem koji opterećuje ne samo građane Budve, već posebno tokom sezone turiste
52 pregleda 3 komentar(a)
bulevar, Zavala, Foto: Vuk Lajović
bulevar, Zavala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.01.2016. 14:52h

Gradonačelnik Budve Srđa Popović i direktor Direkcije za puteve Savo Parača, zvanično su označili početak radova na jednoj od najvećih infrastrukturnih investicija u ovoj godini u metropoli, spajanju bulevara između Budve i Bečića, preko Zavale, izgradnje kružnog toka na takozvanoj cetinjskoj raskrsnici i rekonstrukciji puta ka Cetinju.

Vrijendost radova, koje finanisra Vlada je više od pet miliona eura, a radove zvodi kompanija Bemax. Riječ je kritičnoj dionici na samom ulazu u grad, gdje se tačno prije godinu obrušilo brdo, te zatrpalo Jadransku magistralu.

„Ono što smo obećali našim sugrađanima da će se započeti sa radovima na spajanju dva bulevara, to se danas obistinilo. Uvjeren sam da će do početka sezone radovi biti okončani, i nši sugrađani se bezbjedno voziti. Vlada je investitor, ona je kompletno obezbijedila novac za realizaciju ovog projekta, vrijendog preko pet miliona eura. Naša obaveza je bila da se izvrši izmještanje vodovodne mreže, što mo mi izvršili. Riječ je o izvanrednom pojektu, koji će imati ne samo funkcionalan nego i vizuelan efekat. Volio bi da radovi budu okončni do 1. Maja, jer ns očekuje uspjšna turistička sezona “, kazao je Popović, koji je sa paračom obišao gradilište, gdje se uveliko izvode radovi.

Parača je kazao da se realizacijom ovog projekta, rješava ozbiljan saobraćajni problem koji opterećuje ne samo građane Budve, već posebno tokom sezone turiste, kada se stvaraju velike kolone.

„Dobili smo dobar projekta, spoveli tešku tendersku proceduru, dobili izuzetno kvalitetnog izvođača , riješili imovinske odnose, počeli sa ozbiljnim građevinskim radovima sa željom da do početka sezone sa crnogorskih puteva uklonimo jedno ozbiljno „usko grlo“, kazao je Parača.

Bonus video: