Stiže snijeg i temperature do 20 ispod nule

Micev je kazao da će se vrijeme stabilizovati tokom ponedjeljka, utorka i srijede, kada će biti promjenljivo oblačno i suvo vrijeme, uz postepeni porast temperature
69 pregleda 22 komentar(a)
Podgorica snijeg, Foto: Zoran Đurić
Podgorica snijeg, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.01.2016. 06:24h

Meteorolog Branko Micev tvrdi da bi hladni talas sa sjevera Evrope mogao usloviti da u nedjelju gotovo cijela Crna Gora bude prekrivena snijegom.

On je “Vijestima” kazao da nas za vikend očekuju ledene temperature, čak do minus 20 stepeni, sniježne mećave, olujni vjetrovi i da će se u subotu veče stvoriti uslovi za snijeg u sjevernim i južnim djelovima države.

“Hladni talas sa sjevera Evrope usloviće zahlađenje koje će donijeti sniježne dane i ledene temperature. Ovaj talas nije neobičan za balkanski predio, a obično izaziva i nagli pad temperature, što će se dogovoditi kod nas”, kazao je Micev.

On najavljuje da će u subotu biti hladno, oblačno i vjetrovito i da se na sjeveru očekuje nagli pad temperature.

Na sjeveru i u centralnim djelovima padaće snijeg, dok će u Podgorici i na jugu padati jaka kiša, a ponegdje i snijeg.

“U subotu veče očekuju se sniježne mećave na sjeveru, ledene temperature, dok će se stvoriti uslovi da padne snijeg i u južnim predjelima. Zimski turistički centri biće prekriveni snijegom”, kazao je Micev.

Tvrdi da će u nedjelju biti veoma hladno i sniježno na sjeveru, dok će na jugu vrijeme biti stabilno, ali vjetrovito.

Najniže dnevne temperature tokom vikenda spustiće se do -20 stepeni na sjeveru, dok će najviša dnevna biti pet stepeni Celzijusa na jugu Crne Gore.

Micev je kazao da će se vrijeme stabilizovati tokom ponedjeljka, utorka i srijede, kada će biti promjenljivo oblačno i suvo vrijeme, uz postepeni porast temperature.

Obilna kiša u petak, mogući i problemi zbog poplava

Micev kaže da će danas biti pretežno vedro, sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha do pet na sjeveru i 14 stepeni na jugu.

Velike padavine i jak južni vjetar očekuje u petak, a Micev upozorava da će u pojedinim mjestima pasti i 100 litara kiše po metru kvadratnom, što će prouzrokovati i kratkoročne probleme sa poplavama.

U centralnim i južnim predjelima Crne Gore padaće kiša, koja će na sjeveru i na planinama prelaziti u susnježicu i snijeg, kaže on.

Bonus video: