Tražili da djeca na Draču budu bezbjedna

Iz MZ Drač, Osnovne škole „21. maj“ i NVO „Roditelji.me“ više puta tražili da se uradi ulica
0 komentar(a)
Drač radovi, Foto: Luka Zeković
Drač radovi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.01.2016. 20:10h

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice saopšteno je da uređenje prilaza Osnovnoj školi „21 .maj“ na Draču rade u skladu sa Zakonom i propisima.

Nadležni iz Agencije su istakli da su u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove uradili Glavni projekat regulacije saobraćaja, a da su pojedini mještani, koji su iskazali interesovanje, tokom izrade Glavnog projekta, upoznati sa projektnim rješenjima.

“Radovi se izvode na osnovu revidovanog Glavnog projekta regulacije saobraćajnice urađenog u oktobru 2015. godine, na koji je dobijeno odobrenje nadležnog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj”, saopšteno je iz Agencije.

Mještani Drača, pobunili su se zbog radova na uređenju prilaza školi tvrdeći da to rješenje nije u skladu sa DUP-om i ne dozvoljavaju da im se ispred kuća prave pješačke staze i parkinzi.

Iz Agencije međutim, ističu da su imali brojne zahtjeve za uređenje ovog prostora.

„Nakon što smo dobili više zahtjeva od predstavnika Mjesne zajednice Drač, Osnovne škole „21. maj“ i NVO „Roditelji.me“, Agencija za izgradnju i razvoj je planirala radove na regulaciji saobraćaja za 2015. godinu“, istaknuto je iz Agencije.

Agencija je za projekat uređenja prilaza školi izdvojila 25.000 eura. Predviđeno je uređenje saobraćajnice od Bulevara V proleterske do ulaza u školu. Uz saobraćajnicu, sa desne strane, predviđen je i trotoar, radi bezbjednog kretanja pješaka. Biće izgrađen i parking sa 11 parking mjesta na platou ispred škole, sa dodatnih pet upravnih parking mjesta.

“Ovim rješenjem regulacije saobraćaja poboljšava se bezbjednost svih učesnika u saobraćaju”, ocijenili su iz Agencije.

Bonus video: