TIKA će finansirati izgradnju nove zgrade FDU

ogdanović je sagovornike upoznao i sa projektima rekonstrukcije Njegoševog i parka „13. jul“, i predložio da TIKA razmotri mogućnosti učešća prilikom realizacije tih projekata
193 pregleda 3 komentar(a)
Mustafa Jazici, Foto: Cetinje.me
Mustafa Jazici, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 13.01.2016. 19:55h

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) spremna je da finansira izgradnju nove zgrade Fakulteta dramskih umjetnosti (FDU), koja će se nalaziti u sklopu Univerzitetskog kompleksa na Cetinju, poručio je koordinator agencije za Crnu Goru, Mustafa Jazici.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Jazici je danas razgovarao sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Bogdanovićem, koji mu je predstavio predstojeće projekte gradske uprave.

„Pri čemu je posebno istakao gradnju Univerzitetskog kompleksa Akademija umjetnosti, kao i uspostavljanje biznis inkubatora i inovativnog centra u okviru poslovne zone“, kaže se u saopštenju.

Bogdanović je sagovornike upoznao i sa projektima rekonstrukcije Njegoševog i parka „13. jul“, i predložio da TIKA razmotri mogućnosti učešća prilikom realizacije tih projekata.

„Jazici je iskazao spremnost da agencija TIKA finansira izgradnju novog FDU, koji će se nalaziti u sklopu Univerzitetskog kompleksa, a čije je trenutno sjedište u zgradi bivšeg Turskog poslanstva“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da, u toku ove godine, nakon evaluacije projekta, krene izgradnja tog objekta u kojem će biti smješten FDU.

Bonus video: