"Napad na Milivojevića atak na dosadašnje napore Savjeta za zaštitu od diskriminacije"

“Svjesni da je ovo dugotrajan proces, borbi sa predrasudama i konzervativnim sistemom vrijednosti pristupamo sistemski, kako bi se stvorili uslovi da se svi građani Crne Gore osjećaju slobodnim i bezbjednim, bez straha zbog svoje različitosti”, ocijenjeno je iz Savjeta
5 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.01.2016. 14:54h

Napad na izvršnog direktora LGBT Foruma Progres, Stevana Milivojevića predstavlja atak na dosadašnje napore koje je Savjet za zaštitu od diskriminacije uložio na stvaranju otvorenog i tolerantnog društva, poručeno je iz tog tijela.

Oni su najoštrije osudili fizički napad na Milivojevića.

“Napad predstavlja i atak na dosadašnje napore Savjeta za zaštitu od diskriminacije na stvaranju otvorenog i tolerantnog društva, uz puno uvažavanje različitosti i poštovanje prava svih društvenih grupa, uključujući pripadnike LGBT zajednice”, saopšteno je iz tog tijela.

Prema njihovim riječima, ovakvi događaji upozoravaju da se mora nastaviti odlučna borba protiv svih oblika diskriminacije, netolerancije, govora mržnje i nasilja kao apsolutno neprihvatljivih oblika ponašanja.

“Svjesni da je ovo dugotrajan proces, borbi sa predrasudama i konzervativnim sistemom vrijednosti pristupamo sistemski, kako bi se stvorili uslovi da se svi građani Crne Gore osjećaju slobodnim i bezbjednim, bez straha zbog svoje različitosti”, ocijenjeno je iz Savjeta.

Ukazuje se da je neophodno da državni organi i institucije pristupe rješavanju ovog i svih sličnih slučajeva na odgovoran, efikasan i kvalitetan način.

"Time bi potvrdili da je crnogorsko društvo kao svoj cilj izabralo stvaranje zajednice utemeljne na principima punog uvažavanja i poštovanja ljudskih prava i sloboda i poštovanja različitosti, bez diskriminacije, mržnje i netrpeljivosti", kaže se u saopštenju.

Bonus video: