Produžen rok za prijavu za ljetnju školu CERN-a

Pravo učešća imaju studenti iz oblasti fizike i inženjerskih nauka/ICT.
0 komentar(a)
CERN, Foto: Reuters
CERN, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2016. 18:26h

Rok za prijavu na konkurs za učešće na programu Studentska ljetnja škola CERN 2016 produžen je do 20. januara, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

„Prvobitan rok bio je četvrtak, 14. januar. Razlog produžetka je veliko interesovanje i rok koji se u velikoj mjeri poklopio sa novogodišnjim i božićnim praznicima“, kazali su iz Ministarstva.

Iz tog resora napominju da je neophodno da kandidati koji potrebnu dokumentaciju u produženom roku budu slali poštom, pošalju je skeniranu i elektronskim putem na adresu Ministarstvo nauke, Rimski trg 46, 81000 Podgorica (sa naznakom: za program „Studentska ljetnja škola CERN 2016“).

„Studentska ljetnja škola CERN-a održava se svake godine u trajanju od osam do 13 nedjelja tokom jula i avgusta i obuhvata teoretsku obuku, učešće na radionicama, seminarima, izložbama kao i eksperimentalni rad“, kaže se u saopštenju.

Predmet Konkursa je selekcija četiri kandidata od Ministarstva nauke, od kojih će CERN izvršiti finalnu selekciju i u saradnji sa Ministarstvom nauke finansirati kandidate sa pravom učešća na programu Studentska ljetnja škola CERN 2016, u trajanju od osam sedmica.

„Najbolji crnogorski studenti imaće priliku da se uključe u svakodnevni rad CERN-ovih velikih istraživačkih timova koji realizuju interdisciplinarna istraživanja, slušaju predavanja, posjete CERN-ove laboratorije i postrojenja, kao i opremu kojom raspolaže ova institucija, učestvuju na radionicama s naučnicima koji su lideri u svojim oblastima istraživanja“, navode iz Ministarstva.

Pravo učešća imaju studenti iz oblasti fizike i inženjerskih nauka/ICT.

Za oblast fizike, pravo učešća imaju studenti studijskog programa za fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG), a za oblast inženjerskih nauka/ICT studenti Elektrotehničkog fakulteta UCG, Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran.

Bonus video: