Nikšić: Nastavlja se čišćenje snijega

Sa čišćenjem prilaznih puteva i staza nastavili su i vlasnici privatnih objekata, ali i građani. Navijači FK „Sutjeska“, popularne „Vojvode“, organizovali su akciju čišćenja ispred Robne kuće „Nikšićanka“, a vrijedni su bili i zaposleni na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje
763 pregleda 0 komentar(a)
Čišćenje ispred Fakulteta za sport, Foto: Svetlana Mandić
Čišćenje ispred Fakulteta za sport, Foto: Svetlana Mandić

Dok najmlađi Nikšićani uživaju u snijegu, ekipe JP Komunalno, Služba zaštite i spasavanja i Mašinski prsten opštine Nikšić, ali i građani nastavljaju sa čišćenjem puteva, trotoara, prilaznih staza. Prema riječima direktora JP Komunalno, Miodraga Muratovića, njihova služba nastavlja tamo gdje je prethodnog dana stala.

„Prethodnog dana očistili smo dobar dio glavnih saobraćajnica, kao i dio prigradskih. Očišćen je put do Župe, tj. do Morakova i Kuta, čisti se put do Oraha i Šipačna, jedno vozilo je put Vraćenovića i Vučjeg dola, a dodatno se čiste saobraćajnice u prigradskim naseljima Kličevo i Straševina. Ako stignemo danas ćemo krenuti i u čišćenje puta do Jasenova Polja i Prage, kao i Lukova i Granice. Nažalost, 'neprijatelj' nam je kratak dan, ali radimo i noću, koliko nam to uslovi dozvoljavaju“, kazao je Muratović.

Sa čišćenjem prilaznih puteva i staza nastavili su i vlasnici privatnih objekata, ali i građani. Navijači FK „Sutjeska“, popularne „Vojvode“, organizovali su akciju čišćenja ispred Robne kuće „Nikšićanka“, a vrijedni su bili i zaposleni na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.

Što se skijalilišta Vučja tiče staza za djecu je u funkciji dok velika staza čeka novi snijeg.

„Na Vučju je četrdesetak centimetara snijega i fali nam još deset da bi velika staza počela sa radom. Obzirom da snijeg trenutno pada nadamo se da će i ta staza biti u funkciji za dan-dva. Put do Vučja je čist, trenutno imamo tri škole skijanja, dok su ostali kapaciteti popunjeni tako da smo zadovoljni“, kazala je PR-a Vučja, Marija Lalović.

U Nikšiću je visina sniježnog pokrivača nešto preko 30 centimetara i svi putni pravci koji vode ka gradu pod Trebjesom su prohodni za putnička vozila, dok je za teretna vozila preko pet tona zabranjen saobraćaj na pravcima Nikšić-Plužine, Nikšić-Šavnik i Nikšić-Vilusi.

Bonus video: