Pozitivna osudila napad na Milivojevića

Portparolka Pozitivne Crne Gore Nataša Gojković kazala je da ova partija očekuje od nadležnih brzu i efikasnu reakciju kako bi se otkrili i priveli pravdi napadači na Milivojevića
11 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.01.2016. 09:51h

Pozitivna Crna Gora osuđuje napad na direktora NVO “LGBT Forum Progres” Stevana Milivojevića.

Portparolka Pozitivne Crne Gore Nataša Gojković kazala je da ova partija očekuje od nadležnih brzu i efikasnu reakciju kako bi se otkrili i priveli pravdi napadači na Milivojevića.

"Ljudska prava i slobode zaštićena su Ustavom Crne Gore, stoga nedležne institucije ne smiju dozvoliti da ovaj slučaj, kao mnogi prethodni, ostane nerasvijetljen", kazala je Gojković.

Ona je dodala da država ne smije pokazati nemoć pred nasiljem i mržnjom, jer njena nemoć u ovom i sličnim slučajevima može da generiše nova nasilja nad svim našim različitostima koje su prednosti, a ne naše mane.

"Kao građansko društvo moramo štititi različitosti kako bi poslali jasnu poruku da smo spremni prihvatiti jedni druge sa svim različitostima, bez predrasuda i stereotipa", kazala je portparolka Pozitivne Crne Gore.

Ona je dodala da je na ovakvim slučajevima država na ispitu "zaštite svih različitosti, koje, kao duboko tradicionalno društvo, stigmatizujemo."

"Moderna i građanska Crna Gora, kojoj teži Pozitivna, ne smije pasti na ovom ispitu", zaključila je Gojković.

Bonus video: