Žabljački učenici na Međunarodnim dječijim igrama

Delegaciju predvodi predsjednik Opštine Veselin Vukićević, direktor škole Zoran Vojinović i nastavnica Dijana Minić
53 pregleda 0 komentar(a)
skijaši, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
skijaši, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.01.2016. 13:07h

Četvorica učenika OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka, perspektivni ski trkači Veljko, Aleksandar i Vasko Grbović, i Petar Kasalica otputovali su jutros u poznati skijaški centar Inzbruk gdje će od 12. do 16. januara učestvovati na Međunarodnim dječijim igrama.

Delegaciju predvodi predsjednik Opštine Veselin Vukićević, direktor škole Zoran Vojinović i nastavnica Dijana Minić a o njihovom nastupu i rezultatima brinuće se Goran Grbović, selektor nordijske ski reprezentacije Crne Gore, i „bronzani“ pionir na nezvaničnom svjetskom prvenstvu krajem prošlog vijeka.

-Nažalost neće nastupiti naši takmičari u alpskim disciplinama jer su organizatori skratili broj učesnika a bila je to prilika za reprezentativku Crne Gore Jelenu Vujičić, talentovanog Nemanju Žarkovića...-, kazao je „Vijestima“ Zoran Vojinović.

Ljetos su žabljačke fudbalerke učestvovale na ljetnjoj varijanti igara u Alkmaru-Holandija.

"U žargonu poznata kao dječija olimpijada, čiji smo punopravan član, traje od 1969. godine. Ljeti gimnastika, atletika, takmičenja u plivanju, golfu, džudou, malom fudbalu i odbojci. Da sve bude u duhu olimpizma organizuje se dječije selo. Ljetos smo činili dio tog sela sa 1.253. sportista iz 88 gradova, iz 35 država sa svih kontinenata. Svaki grad predstavljali su gradonačelnici", kaže predsjednik Opštine Veselin Vukićević i dodaje da je suština, da kao i ljetos, na pravi način predstavimo svoj grad i Crnu Goru.

Bonus video: