Ženski paviljon za zavisnice na Kakarickoj gori: Prve klijentkinje iduće sedmice?

Komisija će u ponedjeljak razmatrati prijave za prijem dvije ženske osobe
3 komentar(a)
Ženski paviljon, Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Ženski paviljon, Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.01.2016. 16:48h

Komisija za prijem, razmatraće u ponedjeljak prijave dvije korisnice psihoaktivnih supstanci za prijem na liječenje u ženskom paviljonu u okviru Javne ustanove na Kakarickoj gori.

Ženski paviljon za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori otvoren je 17. decembra prošle godine.

“Komisija će utvrditi da li kandidatkinje ispunjavaju uslove da budu primljene. Odnosno da li su apstinirale od psihoaktvivnih supstanci određeni period, da imaju autentičnu volju i da nemaju bolest, koja je primarna u odnosu na zavisnost”, kazao je direktor ustanove Aleksandar Radinović juče “Vijestima”.

On je ranije kazao da u ustanovi može da bude smješteno 16 klijentkinja, ali da se sobe mogu prilagoditi ako bude trebalo i za veći broj.

Radinović je rekao da su predstavnici ustanove na Kakarickoj gori, zajedno sa nadležnim Sekretarijatom za socijalno staranje i Kancelarijom za prevenciju narkomanije Glavnog grada, u saradnji sa partnerima - opštinama Nikšić i Tivat, Zajednicom opština Crne Gore i NVO 4 Life, aplicirali za novac kod Evropske komisije za izgradnju Centra za žene zavisnice od psihoaktivnih supstanci. Saradnici na tom projektu bile su i kancelarije za prevenciju narkomanije iz Tivta, Danilovgrada, Nikšića, Cetinja i Kotora, kao i NVO “Preporod”.

Bonus video: