Berane: Napadalo 40 cm snijega, problemi u saobraćaju

Prema riječima direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada Mira Vešovića, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo od juče ujutru angažovani su na uklanjanju snijega sa puteva i ulica u užem gradskom jezgru i prigradskim naseljima kao i puteva na seoskom području
755 pregleda 0 komentar(a)
Berane danas, Foto: Tufik Softić
Berane danas, Foto: Tufik Softić

Snijeg koji je u Beranama od juče napadao oko četrdeset centimetara stvorio je probleme u saobraćanju, kako na gradskom tako i na seoskom području ove opštine.

Prema riječima direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada Mira Vešovića, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo od juče ujutru angažovani su na uklanjanju snijega sa puteva i ulica u užem gradskom jezgru i prigradskim naseljima kao i puteva na seoskom području.

“Mehanizacija i radnici Agencije su čitavu noć proteklu čistili gradsku zonu ali je otežavajuća okolnost što snijeg nije prestajao da pada i što se brže talože nove količine snijega. Juče smo očistili seoske puteve ka Rovcima, Šekularu, Lubnicama i Polici. Tokom dana nastojaćemo da ponovo krenemo ka seoskim centrima i očistimo puteve kako bi se ka većini sela na području naše opštine moglo saobraćati” - kazao je Vešović.

Iz ove službe apelovali su na građane da čiste snijeg ispred svojih objekata, na parkiralištima i da imaju strpljenja i razumijevanja zbog nastale situacije.

Iz beranske komualne policije su takođe uputili apel sugrađanima, odnosno privatnim preduzetnicima da čiste snijeg ispred svojih objekata i zaprijetili novačnim kaznama. Građani Berana zamoljeni su da ne parkiraju automobile na kolovoznim trakama, kako ne bi smetali mehanizaciji koja održava kolovoze prohodnim.

U Andrijevici visina snijega je takođe oko četrdeset centimetara u gradskoj zoni, dok je na seoskom području i preko sedamdeset centimetara.

Zbog toga su neka sela u ovoj opštini, kao što su Kuti i Cecuni, još uvijek odsječena.

Veliki snijeg pravi saobraćajne problem i na području Plava, Petnjice i Rožaja, posebno u visočijim seoskim predjelima.

Bonus video: