Majka pomoćnika direktora "Vodovoda” za vodu duguje 1.756 eura

Mladen Dragašević je kazao da redovno izmiruje obaveze od kada radi u “Vodovodu”, a da je dug nastao u periodu kada je Milan Lekić bio direktor i da je on odgovoran što je zastario
8550 pregleda 4 komentar(a)
Lekić sa rukavicama za koje tvrdi da su plaćene znatno skuplje, Foto: Goran Malidžan
Lekić sa rukavicama za koje tvrdi da su plaćene znatno skuplje, Foto: Goran Malidžan

Odbornik Nove u Skupštini opštine Pljevlja Milan Lekić pozvao je građane da ne plaćaju račune za vodu sve dok direktor za ekonomsko-pravne poslove u tom preduzeću Mladen Dragašević ne izmiri dug za utrošenu vodu od 1.756 eura.

Dragašević je, ističe Lekić, kao neposredni rukovodilac najpozvaniji i najodgovorniji za naplatu računa od korisnika.

On je pojasnio da se račun ne vodi na Dragaševića već na njegovu majku, sa kojom on zajedno sa porodicom živi u stanu.

„Pozivam građane da ne izmiruju dugovanja dok prvi ljudi Vodovoda ne izmire svoj dug. Dragašević je pomoćnik direktora Vodovoda i prima platu od hiljadu eura, a ne plaća vodu, a svakodnevno se utužuju građani i sirotinja koji duguju 50 eura“, istakao je Lekić.

Dragašević je “Vijestima” juče kazao da redovno izmiruje obaveze od kada radi u Vodovodu, a da je dug od 1.756 eura nastao u periodu kada je Lekić bio direktor “Vodovoda” i da je zastario.

„Lekić je najodgovorniji što je dug zastario. Vjerovatno moja majka nije redovno plaćala račune za vodu. Ja u tom periodu nisam bio tu, već u Podgorici. Od kada sam zaposlen u Vodovodu redovno izmirujem obaveze“, tvrdi Dragašević.

Izvršni direktor Vodovoda Čedo Gospić kazao je da mu nije jasno koliko duguje Dragašević za vodu, ali je dodao da misli da on na svoje ime nema duga.

Lekić je optužio i Gospića da je kupovao mašine i opremu za to preduzeće po višestruko većim cijenama od realnih.

“Kombinovana mašina CASE 580 ST sa priključcima nabavljena je po cijeni od 130.000, a realna joj je cijena 97.000 eura. Motorni sjekač TS 800 sa kolicima i nožem je plaćen 7.240 eura, a realna mu je cijena 2.500, motor honda GX za vibro ploču plaćen je 4.601 euro, a realna mu je cijena 1.000 eura, mašina za sučeono zavarivanje sa stezačima i ulošcima plaćena je 14.994 eura, a realna joj je cijena 5.000, vibro ploča plaćena 8.206 eura, a košta realno 2.000. Sajla za ćišćenje kanalizacije plaćena je 3.708 eura, a realna joj je cijena 250 eura. Gospić je šljemove za radnike plaćao po 17,85 eura, a da im je realna cijena 2,99.

Navodi da su radna odijela plaćena po 47,26 eura, a da je njihova realna cijena 20 eura.

Rukavice od euro kupili za šest

Lekić je kazao da je “Vodovod” nabavljao zaštitne rukavice po cijeni od 5,92 eura, a da se iste takve mogu kupiti u prodavnici “Okov” po cijeni od 99 centi.

Gospić je Lekićeve tvrdnje nazvao nebulozom, ustvrdivši da je sve rađeno u skladu sa Zakonom putem tendera ili neposrednom pogodbom, što je potvrdilo i tužilatvo.

„U preduzeću postoje službe za javne nabavke. Ja ništa ne nabavljam. Moje je samo da kažem službama šta treba po planu da se nabavi“, rekao je Gospić.

Bonus video: