Kasni i nabavka ampula i seruma

“Montefarm” je tražio više od 200 vrsta ampuliranih ljekova i seruma, čija je vrijednost oko 16,2 miliona eura...
163 pregleda 1 komentar(a)
ampule, vakcina, Foto: Shutterstock
ampule, vakcina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.01.2016. 19:28h

Postupak nabavke ljekova u ampulama i seruma djelimično je obustavljen krajem decembra, jer nije bilo ispravnih ponuda za 47 vrsta.

S druge strane, za nabavku 19 ljekova, među kojima su kalijum-hlorid koncentrat za rastvor za infuziju, ketamin rastvor za injekciju i diazepam ampule, nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Prema dokumentaciji sa sajta Uprave za javne nabavke, “Montefarm” je tražio više od 200 vrsta ampuliranih ljekova i seruma, čija je vrijednost oko 16,2 miliona eura.

Ta zdravstvena ustanova, zadužena za nabavku ljekova, potpisala je krajem prošle i početkom ove godine ugovore sa veledrogerijama “Glosarij”, “Farmegra” i “Anik Atik”, čija je ukupna vrijednost oko 114.000, a kojima će biti obezbijeđeni pojedini ljekovi i serumi.

Nedavno je raspisan i novi tender za nabavku vakcina, vrijedan 345.555 eura, jer je prvi obustavljen zbog neispravnih ponuda.

“Montefarm” potražuje vakcine protiv hepatitisa B, bjesnila, žute groznice, tetanusa...

Zdravstvenim ustanovama potrebno je i 19.000 doza MMR vakcina i 22 hiljade protiv tuberkuloze, koje spadaju u obaveznu imunizaciju djece.

Javno otvaranje ponuda za nabavku vakcina zakazano je za 13. januar, nakon čega bi trebalo odlučiti od najboljim ponuđačima.

“Vijesti” su ranije objavile da će do kraja januara najvjerovatnije da budu zaključeni ugovori za godišnju nabavku oralnih ljekova, čija je vrijednost 15,7 miliona eura.

Bonus video: