Demokrate položile vijenac na Spomenik junacima Mojkovačke bitke

"Jedan vijek je prošao, a vrijednosti slobode, bratske ljubavi i žrtvovanja za ideju, kojima su ovi pjesnicima inspirativni, hrabri ljudi, na čelu sa serdarom Jankom Vukotićem, bez razmišljanja podredili i svoje živote, ostaju i današnjim ljudima nedostižan ideal i cilj kojem težimo"
29 komentar(a)
Demokrate Mojkovačka bitka, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Mojkovačka bitka, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.01.2016. 13:30h

Delegacija Demokratske Crne Gore, predvođena predsjednikom Aleksom Bečićem, položila je vijenac na Spomenik junacima Mojkovačke bitke.

"Jedan vijek je prošao, a vrijednosti slobode, bratske ljubavi i žrtvovanja za ideju, kojima su ovi pjesnicima inspirativni, hrabri ljudi, na čelu sa serdarom Jankom Vukotićem, bez razmišljanja podredili i svoje živote, ostaju i današnjim ljudima nedostižan ideal i cilj kojem težimo. Sve Demokrate, bez izuzetka, osjećaju izuzetan ponos i iskazuju veliku zahvalnost svojim precima zbog njihove neizmjerne hrabrosti i nadljudskog podviga, koju su pokazali u Mojkovačkoj bici, čime su zaslužili vječnu slavu, koju neće uprljati ni jadni pokušaji politizacije čak i ovog događaja od strane vlasti, koja bi na svemu da profitira potencirajući i stvarajući podjele, čak i na grobovima naših heroja", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije navode da "kolika je muka uhvatila današnju svađalačku vlast", govori i činjenica da "drugu konotaciju moraju da daju svemu, pa čak i ovom herojskom činu".

"Ovo iz razloga što je, zahvaljujući njihovoj naopakoj politici, na jubilej 100 godina od Mojkovačke bitke, Mojkovac ponovo zalužio epitet heroja – njegovi građani su stoički izdržali strahovite i pogubne ekonomske rezultate vladajuće DPS. Zbog toga, nije za zamjeriti onima koji su bili manje trpeljivi i u ogromnom broju napustili Mojkovac. Žrtva heroja iz Mojkovačke bitke na najbolji način će dobiti svoj puni smisao kad njihovi potomci počnu da žive u slobodi, a ne u prepariranoj slobodi; kad počnu da se masovno zapošljavaju; kad bogatiji život i realna očekivanja i nadanja u bolje sjutra zamijene sadašnje sivilo i besperspektivnost".

Demokrate podsjećaju da se nikada u Crnoj Gori "nijesu održali slobodni i fer izbori i da će, kada se jednom desi, i to biti svojevrsni istorijski događaj".

Bonus video: