Promocija trail trčanja u Herceg Novom

Obećavaju nezaboravan doživljaj jer, uz ostale zanimljivosti i uzbuđenja, staza kojom je planirano da se trči obilazi četiri nezaboravna vidikovca Šilobod - nekadašnji vojni položaj, Đevojačke Grede - arheološko nalazište, Tajno Brdo 490 mnv - utvrđeni vrh i Čakotin 440 mnv, vrh sa ostacima rimskog utvrđenja
99 pregleda 0 komentar(a)
trail trčanje, Foto: PK Subra
trail trčanje, Foto: PK Subra
Ažurirano: 06.01.2016. 13:34h

Planinarski klub (PK) Subra iz Herceg Novog u subotu organizuje promociju trail trčanja, odnosno trčanja mimo puteva, planinarskim stazama i stazicama, makadamskim i šumskim putevima itd.

“Promocija je zamišljena da okupi sve trekere iz Herceg Novog i bližeg okruženja, ali i sve vas koji želite da doživite nešto novo, bez obzira na vašu trenutnu fizičku formu. Želimo da vam prezentiramo trail running, odnosno mountain running kao sportsko-rekreativne discipline u velikoj ekspanziji na planetarnom nivou, te da praktično odradimo pokazni trail running đir po veoma atraktivnim terenima u okolini Kamenog i uz druženje razmjenimo svoja iskustva. Ujedno želimo da vam približimo staze za tu vrstu trčanja (kao i šetnje, naravno) u neposrednom zaleđu Herceg Novog, udaljene samo10-ak minuta trčanja (ili vožnje) od centra grada”, saopštili su iz PK Subra.

Ovo je četvrti program iz skoro dvomjesečne akcije Podigni glavu, otkrij Orjen.

Obećavaju nezaboravan doživljaj jer, uz ostale zanimljivosti i uzbuđenja, staza kojom je planirano da se trči obilazi četiri nezaboravna vidikovca Šilobod - nekadašnji vojni položaj, Đevojačke Grede - arheološko nalazište, Tajno Brdo 490 mnv - utvrđeni vrh i Čakotin 440 mnv, vrh sa ostacima rimskog utvrđenja.

Učesnici će moći u zavisnosti od kondicije da se opredijele za Trekersku (7 km), Treker Light (5 km) i “Tajna Šetnjica do Tajnog Brda” po 2 km u oba pravca.

Na svakom usputnom odredištu od vodiča će dobiti i dodatne zanimljive informacije o lokalitetu, ali i svemu ostalom što ih bude interesovalo.

Bonus video: