TO najmanjeg bokeljskog grada nastupa na Sajmu turizma u Beču

“Poznajući navike austrijskih turista, koji sve više posjećuju našu destinaciju i generalno Crnu Goru, a to je aktivni vid provođenja odmora, interesovanje za kulturnu baštinu i izletničke ture, Tivat, kao i cijela Crna Gora sve više ima ponuditi u tim segmentima"
226 pregleda 0 komentar(a)
Sajam turizma u Beču, Foto: TO Tivat
Sajam turizma u Beču, Foto: TO Tivat

Na vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu – “Ferien 2019” u Beču, danas je između više od 70 drugih destinacija iz cjelogs vjeta koje se promovišu na toj manifestaciji, i Tivat predstavio svoju turističku ponudu za predstojeću ljetnju sezonu.

“Na ovom evropski veoma važnom sajmu koji se održava od 10 – 13 januara, u prisustvu preko 800 izlagača i profesionalaca iz svih sektora turističke industrije, bio je prisutan i veliki broj medijskih kuća, kao i preko 150.000 posjetilaca na prvom danu održavanja sajma, orjentisanog više na “B to B” kontakte”, saopštila je Turistička organizacija Tivat podsjećajući da su austrijski turisti lani u periodu od 1.januara do 1.septembra, u svim vidovima smještaja u tom gradu, prema podacima Monstata, ostvarili 933 dolazaka i 4.828 noćenja, što je 32%, odnosno 50% više nego za cijelu 2017.

“Poznajući navike austrijskih turista, koji sve više posjećuju našu destinaciju i generalno Crnu Goru, a to je aktivni vid provođenja odmora, interesovanje za kulturnu baštinu i izletničke ture, Tivat, kao i cijela Crna Gora, sve više ima ponuditi u tim segmentima. U pitanju je jedno specifično tržište, čiji konzumenti i dalje traže jako dobre uslove smještaja, vole novootvorene hotele, vole da sami istražuju nova mjesta i kada je hrana u pitanju“, saopšteno je iz TO Tivat najavljujući da će nakon sajma u Beču, nastaviti sa raznim promotivnim aktivnostima na tržištima njemačkog goviornog područja, i organizovati studijske dolaske novinara medija iz Austrije, Njemačke i Švajcarske u Tivat.

Štand crmogorskih turistilkih poslenika na sajmu u Beču, posjetio je i ambasador Crne Gore u Austriji, Željko Perović.

Inače, prema podacima TO Tivat, u svim vidovima smješptaja u tom gradu trenutno boravi ukupno 509 zvanično prijavljenih turista, što je na nivou posjete u isto doba prošle godine. Samo četiri turista koji su trenutno na području Tivatske rivijere su iz Crne Gore, dok su sve ostalo stranci. U hotelima boravi 66 posjetolaca, dok 443 gosta koriste usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Bonus video: