Nikšić: Selo Crkvice odsječeno od svijeta

Direktora Komunalnog preduzeća Nikšić, Miodrag Muratović, je kazao da će, nakon čišćenja puteva koji vode do bližih sela, poslati mašine i za Crkvice
767 pregleda 0 komentar(a)
Crkvice, Foto: Privatna arhiva
Crkvice, Foto: Privatna arhiva

Mašine Komunalnog preduzeća nastavile su sa čišćenjem puteva u nikšićkoj opštini i prema riječima direktora tog preduzeća, Miodraga Muratovića, trude se da stignu i da udaljenih sela.

"Ponovo čistimo ulice po gradu i prigradskim naseljima, po Župi, Gornjem Polju. Očistili smo put do Vraćenovića i Vučjeg Dola. Jedno vozilo čisti put u Petroviće i Velimlje, čisti se i u Riđanima, a jedno vozilo treba da ide u Banjane. Za sjutra je planirano čišćenje put Duge, Podbožura, tako da se nadamo da ćemo do ponedjeljka uspjeti da stignemo do skoro svih sela", kazao je Muratović.

Do Crkvica, najudaljenijeg sela u nikšićkoj opštini, oko 70 kilometara od grada, ne može se doći jer je snijeg prekrio put.

Crkvice

Muratović je kazao da će, nakon čišćenja puteva koji vode do bližih sela, poslati mašine i za Crkvice.

"Nijesmo u mogućnosti da sa puteva u potpunosti uklonimo snijeg ili vodu ali sve puteve napravimo funkcionalnim“, kazao je Muratović.

Što se Pive tiče naselje je očišćeno a sve mašine koje lokalno Komunalno preduzeće ima poslate su na teren i čiste se putevi do udaljenijih sela koja su u blokadi.

Piva

Bonus video: