POSJETA OSAM ODSTO BOLJA OD PROŠLOGODIŠNJE

Crnu Goru tokom novogodišnjih praznika posjetilo oko 40.000 turista

„Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija“, rekli su predstavnici NTO.
0 komentar(a)
Nova Godina Budva, Foto: Miloš Ćetković
Nova Godina Budva, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 02.01.2016. 14:46h

Crnu Goru je tokom novogodišnjih praznika posjetilo oko 40 hiljada turista, osam odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO). “Crna Gora iz godine u godinu potvrđuje epitet hit destinacije u regionu kada je u pitanju provod u najluđoj noći. Oko 40 hiljada turista se odlučilo da novogodišnje praznike provede u Crnoj Gori, a najbrojniji su gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Rusije i Albanije“, navodi se u saopštenju NTO. Iz NTO su kazali da se preko 60 hiljada posjetilaca odlučilo da najluđu noć provede na trgovima širom Crne Gore, gdje su uživali uz pjesmu i muziku najpopularnijih domaćih i regionalnih izvođača. „Najbolju posjećenost bilježi Budva, koja iz godine u godinu postavlja nove standarde u organizaciji velikih manifestacija. Tradicionalno, ispred zidina Starog grada, organizovan je trodnevni program dočeka Nove godine“, rekli su predstavnici NTO. Oni su dodali da su koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput Zdravka Čolića, hrvatskog kantautora Džibonija, grupe Perper, Vanje Radovanovića i Danijela Alibabića, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, uz atraktivne novogodišnje hotelske aranžmane, privukli u Budvu veliki broj posjetilaca. IZ NTO su naveli da je nakon višegodišnje pauze Glavni grad Podgorica ove godine organizovao doček Nove godine na Trgu Republike, gdje su brojne posjetioce zabavljali Željko Joksimović i grupa Hari Mata Hari.

„Program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan je u gotovo svim primorskim opštinama. Manifestacija Od Božića do Božića u Kotoru, kao i doček na gradskim trgovima u Baru i Herceg Novom doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika“, saopštili su predstavnici NTO. Oni su dodali da je atraktivan program pripremio i grad Pljevlja, gdje su posjetioci imali priliku da uživaju uz grupe Valentino i Atomsko sklonište. „Za doček Nove godine u hotelima na primorju i sjeveru tražilo se mjesto više. Budvanski hoteli bilježe rast gostiju od čak 40 odsto u odnosu na prošlu godinu. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli Splendid u Bečićima, Palas u Petrovcu, Lipka u Kolašinu i Polar Star na Žabljaku“, navodi se u saopštenju. U NTO očekuju da će najavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeti da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori.