3. JANUAR

Čestitke povodom Dana Opštine Bijelo Polje

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović smatra da je Bijelo Polje očuvalo epitet centra kontinuiranog razvoja sjevera Crne Gora
163 pregleda 1 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.01.2016. 15:32h

Bijelo Polje sjutra slavi Dan Opštine. Tim povodom čestitke je uputio predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i više političkih partija. 

Bijelo Polje doprinosi očuvanju stabilnosti i izgradnji moderne Crne Gore, pred kojom su sigurna evropska budućnost i bolji kvalitet života za sve njene građane, ocijenio je premijer Milo Đukanović povodom obilježavanja Dana te Opštine.

“Bijelo Polje na temeljima multietničkog i multikonfesionalnog sklada, prepoznatljivih vrijednosti savremenog crnogorskog društva, doprinosi očuvanju stabilnosti i izgradnji moderne Crne Gore pred kojom su sigurna evropska budućnost i bolji kvalitet života za sve njene građane”, navodi se u čestitki Đukanovića.

Đukanović je predsjednicima bjelopoljske Opštine i Skupštine, odbornicima i građanima čestitao Dan Opštine, 3. januar.

Iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću je saopšteno da je Đukanović dodao i da je pozivnica za pristupanje Crne Gore članstvu u NATO-u uveličala ovogodišnje praznične dane i krunisala više nego uspješnu prethodnu godinu.

„Proslava dana Opštine prilika je da se podsjetimo na ostvarene rezultate i zahvalimo građanima Bijelog Polja na podršci koja, ni u ovom važnom procesu za državu, nije izostala”, navodi se u čestitki upućenoj predsjednicim Opštine i njene Skupštine Bijelo Polje, Aleksandru Žuriću i Džemalu Ljuškoviću.

On je dodao da će Vlada u saradnji sa lokalnom upravom nastaviti aktivnosti na podsticanju razvojnih projekata čija će realizacija omogućiti brže zapošljavanje, podizanje ličnog i društvenog standara i ravnomjerniji razvoj Crne Gore.

Čestitku je uputio i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

“Vaš grad treba biti u punom kapacitetu stjecište infrastrukture, privrede i obrazovanja na sjeveru države. Ljudski i prirodni potencijal koji ima Bijelo Polje može biti podsticaj za sve opštine sjeverne regije i oslonac njihovog razvoja”, navodi se u čestitki. 

“Vjerujem da ćete mudrim kreiranjem lokalnih politika, domaćinskim gazdovanjem i uz podršku države stvarati bolje uslove za sve građane te posebno otvarati perspektivu mladima da žive i stvaraju kao svoji na svome.Čestitam vam na dosadašnjih postignutim rezultatima uz želju da u budućem periodu budu nadmašeni, sve sa ciljem kvalitetnijeg i boljeg životnog standarda građana.”

Predsjednik SNP-a Srđan Milić u čestitki je naveo da Bijelo Polje kao grad Avda Međedovića, Rista Ratkovića, Ćamila Sijarića i Miroslavljevog jevanđelja, ima značajno mjesto u riznici kulturno-istorijskog nasljeđa Crne Gore i predstavlja primjer kako se čuva harmonija suživota različitosti.

"Bijelo Polje je važna tačka razvoja sjevera Crne Gore, koja ima sve preduslove za dalji razvoj i unapređenje kvaliteta života svojih građana, kroz valorizaciju brojnih prirodnih resursa i potencijala. Vjerujem da su bjelopoljski privredni i turistički potencijal dobra osnova na kojoj se mudrom politikom, kako sa lokalnog tako i državnog nivoa, može bazirati održivi razvoj koji će voditi privlačenju investitora i jačanju ekonomije. Mjera uspjeha biće broj mladih koji ostaju i vraćaju se u Bijelo Polje sa novim znanjima i vještima sa ciljem stvaranja novih vrijednosti za svoj grad i zajednicu", navodi se u čestitki Milića.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović smatra da je Bijelo Polje očuvalo epitet centra kontinuiranog razvoja sjevera Crne Gora.

“Bijelo Polje očuvalo je epitet centra kontinuiranog razvoja sjevera Crne Gore, prirodnog, privrednog i ekonomskog, svojim položajem u bogatoj limskoj dolini, okružen brdima i šumama pokraj planine Bjelasice. Izvor prirodne mineralne vode još jedan je raritet i bogatstvo ovog kraja. Pitanje je koliko su ovi potencijali valorizovani i na koji način”, navodi se u čestitki Popovića povodom Dana Opštine. 

“Dugoročnim planom održivog razvoja i očuvanja takvih resursa, Bijelo Polje ima perspektivu da se izbori sa svim onim izazovima koje je nepravilan regionalni razvoj nametnuo sjevernom regionu. Slijedeći takvu politiku, građani i građanke Bijelog Polja svjedočiće poboljšanju kvaliteta života i standard. Liberalna partija, uvijek će im biti snažna podrška na takvom putu”.

Lider Socijaldemokrata Ivan Brajović čestitao je 3. januara, Dana Opštine Bijelo Polje, građankama i građanima, odbornicima u Skupštini opštine, zaposlenim u gradskoj upravi i gradonačelniku Aleksandru Žuriću.

"Bijelo Polje kao naš najveći grad na sjeveru, zahvaljujući postignutim rezultatima zasluženo postaje regionalni centar. Izrazita riješenost i spremnost da se grad ubrzano razvija, mora dati rezultate koji će građanima pružiti nove šanse za zaposlenje i mogućnosti da razvijaju i ostvaruju svoje ambicije, a preduslov je i snažnog ekonomskog razvoja koji želimo da ostvarimo. Bijelo Polje je simbol crnogorskog suživota i međuvjerskog sklada i primjer poštovanja različitosti, a kulturno bogatsvo njegova prepoznatljivost koju moramo unaprjeđivati i promovisati", navodi se u čestitki Brajovića.

Preporučujemo za Vas