Novu godinu započeli izletom u zaleđe Herceg Novog

U trosatnoj šetnji obišli su neposredno zaleđe grada i upoznali se za lokalnim zanimljivostima: Matkovića mostom, Kotobiljskom šumom, izvorom Zelenac, a dio priče bio je vezan za vegetaciju zaleđa, pa su se mogla čuti i upustva o jestivim biljkama koje se i sad, u januaru, mogu prikupiti u ovim krajevima
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2016. 07:48h

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u prirodu, novu godinu započela je juče izletom u zaleđe Herceg Novog, koji je organizovala opštinska Agencija za razvoj i zaštitu Orjena u okviru dvomjesečnog programa Podigni glavu, otkrij Orjen.

U trosatnoj šetnji obišli su neposredno zaleđe grada i upoznali se za lokalnim zanimljivostima: Matkovića mostom, Kotobiljskom šumom, izvorom Zelenac, a dio priče bio je vezan za vegetaciju zaleđa, pa su se mogla čuti i upustva o jestivim biljkama koje se i sad, u januaru, mogu prikupiti u ovim krajevima.

“Očito da ljudima nedostaje stalnih organizovanih aktivnosti ovog tipa i da se već skupilo dosta zainteresovanih koji inače nisu bili aktivni u zaleđu, niti su inače članovi planinarskih društava, NVO-a, sportskih klubova i slično. Sa tog stanovišta zajednički kalendar aktivnosti 'Podigni glavu, otkrij Orjen', koji organizuje Agencija,već daje odlične rezultate, te u prve tri akcije broji ukupno oko 170 učesnika”, kaže v.d. direktor Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević.

Podsjećamo da su do sada organizovani Adrenalinski dan i kićenje kleke. Za vikend 9. i 10. januara planirana je promocija trail trčanja (okolina sela Kameno), Školica zimskog guštanja „Moj Snješko Bijelić“ (okolina Vrbanja), te Turnir u trešeti i briškuli (Vrbanj).

Galerija

Bonus video: